Читај ми!

Јешић: Не мењамо тим

Коалиција демократа, социјалиста и ДСС-а, успела је да Инђију учини једном од најнапреднијих општина у Србији, рекао градоначелник Горан Јешић. Тај тим не треба мењати, поручио Јешић.

Градоначелник Инђије Горан Јешић донео је Демократској странци у Војводини најубедљивију победу на изборима одржаним 6. маја, а са 40 одсто гласова могао би и самостално да формира власт, што, како каже, неће учинити јер "не жели да мења тим који добро ради".

Јешић је у изјави Танјугу рекао да је коалиција, која од 2002. године на власти и окупља демократе, социјалисте и ДСС, успела да Инђију, која је једна од најнапреднијих општина у Србији, учини таквом каква јесте.

Тај тим не треба мењати, сматра Јешић иако је, захваљујући изборном резултату демократама осигурао 18 од 37 места у локалном парламенту.

Према његовим речима, исти људи остају у локалној самоуправи без обзира да ли ће ДС освојити 40, 49 или 50 одсто гласова, јер су квалитентни, професионални и за свој главни политички циљ сматрају општину Инђија.

"Ни у Београду не можете да нађете довољно квалитетних људи да попуните сва важна места, а камоли у местима по Србији где имате потребу за професионалцима", објаснио је Јешић.

Горан Јешић је навео да у администрацији локалне самоуправе Инђије нема чланова политичких партија, већ да је она професионална.

"Јако је важно да то буде репер и за Србију. Ми у Инђији имамо најмањи број запослених у јавној администрацији, јавна предузећа су реформисана давних дана и са људима са којима смо направили те резултате, а то су СПС и ДСС, и даље ћемо бити у коалицији", рекао је Јешић и додао да се ради о људима који раде свој посао, те да нема разлога да се "нешто што је добро мења".

У осврту на одличан изборни резултати демократа у Инђији, Јешић каже да је јако тешко на локалним изборима у граду са 42.000 бирача, "где вас људи познају и знају све мане и врлине, убедити некога да четири пута за редом гласа за вас".

Избори као Лига шампиона

"То је у политици највећа сатисфакција, као политичко финале Лиге шампиона која се зове избори", рекао је Јешић и истакао да мисли да је победа освојена на основу искрености према бирачима.

"Јасно смо рекли шта смо желели да урадимо, шта смо успели од тог, а шта нисмо и због чега. За четири године, које су биле јако тешке у фискалном смислу, са смањеним трансферима и мањком инвестиција, ми смо успели да смањимо стопу незапослености и да ове године отворимо 1.000 нових радних места", навео је Јешић.

Горан Јешић је објаснио да је то перспектива коју грађани Инђије годинама препознају и, без обзира како гласају на републичком и покрајинском нивоу, демократама у Инђији "дају плебисцитарну подршку".

Када су у питању планови за будућност, односно испуњавање обећања датих у кампањи, Јешић истиче смањење стопе незапослесности са 9,10 одсто колико је сада, на шест или седам одсто, подизање процента високообразованих на 20 одсто до 2020. године, као и постављање европских стандарда у здравственој заштити, а посебно код болести које су критичне у Војводини.

"Не може ништа да се уради у првих некоико месеци. Четворогодишњи мандат је врло кратак да се неки капитални развојни пројекти ураде. Али, ми имамо континуитет инвестиција у јавну, образовну и здравствену инфраструктуру, која је кулминирала доласком великог броја компанија и отварањем радних места. То је процес који траје и који ће бити настављен и у наредне четири године", навео је Јешић.

недеља, 28. јул 2024.
25° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару