Читај ми!

Николић најављује офанзиву

Србија је земља у којој су политичари на власти огрезли у криминалу, каже Томислав Николић најављујући да ће своје тврдње детаљније објаснити у четвртак или петак. Николић ковертирао оставку на место председника СНС-а.

Председники кандидат листе Српске напредне странке Томислав Николић изјавио је да је Србија земља у којој су политичари на власти огрезли у криминалу, јер их је "криминал преузео у своје руке".

Николић на конференцији за новинаре није желео да говори о којим политичарима је реч, најављујући да ће своје тврдње детаљније објаснити у четвртак или петак, јер је време да грађани знају с ким имају посла.

"Када овако наступам, то значи да имам нешто у рукама и видећете шта се догодило у недељу, на изборима", поручио је Николић.

"Против себе имам супарника који не преза ни од чега и који је спреман да уради све да би остао на власти, јер је уплашен колико ће његових пријатеља остати на слободи", рекао је Николић на конференцији за новинаре после састанка са некадашњим функционерима СПС-а који су прешли у СНС.

Николић је позвао бираче Социјалистичке партије Србије да гласају за њега у другом кругу председничких избора.

Упитан да ли му је познато да је коалиција СПС–ПУПС–ЈС подржала Бориса Тадића у другом кругу председничких избора, Николић је одговорио да му се председник ЈС Драган Марковић Палма "пре неколико дана клео у крсну славу" да ће гласати за њега.

"Можда је променио славу. Јер ову славу коју је до сада славио, више не треба да слави. Све је могуће у Србији, земљи криминала", рекао је Николић.

Разговор са Коштуницом

Николић је рекао да ће са лидером Демократске странке Србије Војиславом Коштуницом разговарати у току дана или у четвртак о подршци за други круг председничких избора.

Томислав Николић је потврдио да је добио писмо које му је упутио Коштуница. Лидер СНС-а је на конференцији за новинаре рекао да Коштуницу и њега не раздваја много тога и да је свако дужан да се због интереса државе одрекне мало свог идентитета ради заједничког интереса.

"Волео бих да се договоримо, али не прејудицирам ништа", рекао је Николић и навео да се слажу да је Косово и Метохија саставни део Србије, тако да неће ни бити потребе да Коштуница у потпуности одустане од својих политичких ставова.

Николић је најавио и да ће о евентуалној подршци за други круг разговарати са представницима "Двери".

Према његовим речима, нема потребе да разговара са онима који су већ подржали председника Демократске странке Бориса Тадића, јер је то исто као и да разговара са Тадићем. Како је истакао, са Тадићем ће разговарати у телевизијском дуелу.

Николић је разговарао са бившим функционерима СПС-а међу којима су Зоран Бингулац, Рајко Умчанин, Алекса Јокић, Милоје Михајловић, Зоран Вујовић и Томислав Миленковић. Они су на конференцији за новинаре позвали грађане да подрже Николића у другом изборном кругу.

Ковертирана оставка на функцију у странци 

Томисав Николић изјавио је на седници Главног одбора Српске напредне странке да ће се, ако постане председник Србије, поднети оставку на функцију председника СНС.

Николић је навео да ће се, уколико победи на председничким изборима, посветити држави и државним пословима, јер је његова прва одговорност према грађанима, а не према странци, саопштила је СНС.

Према његовим речима, оставку на страначке фукнције, уколико буде избабран за председника, мора да поднесе јер тако налаже Устав. "Ако је Тадић могао да гази Устав, ја не могу", навео је Николић.

"Моје дужности у странци мораће да преузме неко други јер је Србији данас потребан другачији председник од онога каквог је имала до сада", рекао је Николић.

Он је оценио да је Србији потребан председник коме су на првом месту држава и грађани, а не његова политичка странка.

Николић је рекао да ће прва дужност новог председника бити да уједини земљу и да је он спреман да разговара са свима "како бисмо поново ујединили Србију и формирали владу која би радила у интересу грађана, а не само једне политичке странке".

Он је рекао да ће осигурати да влади на првом месту буде интерес грађана, а не странака. "Све ово могу да обећам и вама и свим грађанима Србије, а изазивам Бориса Тадића да обећа исто то јер до сада није поштовао ни Устав ни грађане Србије", рекао је Николић обраћајући се члановима Главног одбора СНС-а.

субота, 06. јул 2024.
20° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару