Читај ми!

Богдановић: Резултати охрабрују

Резултати избора на Косову и Метохији показују да су грађани веровали овој влади, да су за дијалог и компромис, а не за то да се проблеми одложе и да се правимо као да их нема, каже министра Горан Богдановић.

Министар за Косово и Метохију Горан Богдановић рекао је да је задовољан исходом избора одржаним на Косову и Метохији, оценивши да он јасно показује да грађани желе наставак досадашње политике која води ка решењу њихових проблема.

Резултати избора показују да су грађани веровали овој влади, да су за дијалог и компромис, а не да се проблеми одложе и правимо се као да их нема. Оваквим гласањем показали су да желе што пре решење статуса Косова и наставак дијалога, а што је најбитније да опстану на овим просторима, рекао је он Танјугу.

На парламентарним и председничким изборима у јужној српској покрајини грађани су партијама владајуће коалиције дали 41 одсто гласова, Демократској странци (ДС) око 20 одсто, а Социјалистичкој партији Србије (СПС) око 21 одсто.

Око 20 одсто гласова освојила је и Српска напредна странка (СНС), као и Демократска странка Србије (ДСС).

Богдановић је истакао да је управо владајућа политичка опција омогућила да се иде у правцу који грађани желе, због чега су и гласали за ДС, пре свега, иако је та странка била од неких много пута сатанизована.

Управо сада имамо верификацију тога да грађани мисле супротно и имају велико поверење у ДС и у председника Бориса Тадића, рекао је министар додајући да је изборним резултатом стављено до знања да је прихваћена досадашње политика према Косову и Метохији.

Резултат свих владајућих партија је показао, како је додао, да је државна политика према Косову и Метохији исправно вођена и да су грађани покрајине прхватили то као нешто што је најбоље у овом тренутку.

Ово нас охрабрује да наставимо нашу државну политику према Косову и Метохији, да наставимо дијалог и да доносимо одлуке које некада могу бити болне и тешке, подвукао је Богдановић истичући да је гласовима ДС-у и Тадићу одато признање.

Министар је рекао да ће будуће власти наставити досадашњу политику према Косову и Метохији, односно политику и ЕУ и Косово.

"Мислим да је то најбоља политика, која је показала исправност, која је показала да смо на правом путу. Србија може тешко да битише без Европе и Косова", рекао је Богдановић, и додао да ће бити настављене европске интеграције, али истовремено и борба за наше легитимне интересе на Косову и Метохији.

То је једина исправна политика, јер све друге могу још више да нас удаље од Косова и Метохије, подвукао је министар.

Богдановић се захвалио грађанима на Косову и Метохији на указаном поверењу рекавши да ће се наредна влада борити да они остану на Косову, да их економски ојача, и што пре настави дијалог ради решавања проблема.

недеља, 21. јул 2024.
21° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару