Читај ми!

Изјаве председничких кандидата

Председнички кандидати, носици листа на парламентарним изборима и страначки прваци изражавили су, током дана, своја очекивања од данашњих општих избора у Србији.

Кандидат Демократске странке за председника Србије Борис Тадић изјавио је, после гласања, да очекује победу на изборима и додао да је изборна одлука грађана битна за будућност Србије и региона и стабилност Европе.

"Очекујем победу, зато и учествујем на изборима, а после избора идемо даље, биће други круг, па још једна победа, стране инвестиције, датум за преговоре, ново умирење Србије и региона и изградња нормалног, пристојног и цивилизованог друштва", рекао је Тадић.

Премијер Мирко Цветковић сигуран је да ће победити листа "Избор за бољи живот" и председник ДС-а Борис Тадић. "Не само да очекујем, него сам и сигуран да ће победити опција 'Избор за бољи живот' и председник Борис Тадић", рекао је Цветковић, који је и кандидат те листе за народног посланика.

Председнички кандидат СНС-а Томислав Николић изјавио је да очекује да ће освојити највише гласова на изборима за председника и да је коалиција "Покренимо Србију" коју предводи отворена за разговоре искључиво са странкама које подржавају њен програм.

"Сигурно ћу имати највише гласова. Није први пут, али мислим да је овога пута коначно. Србија је дочекала промене, жељно их је чекала, биле су јој неопходне. Ово више није ишло овако, тога су свесни сви у Србији и ја се надам да ћемо или вечерас, или за четрнаест дана, моћи отворено да разговарамо о томе како да покренемо даље Србију", рекао је Николић.

Ивица Дачић, председнички кандидат коалиције СПС-ПУПС-ЈС, очекује добар резултат на изборима, већи број гласова него 2008. године, као и да ће коалиција коју представља бити важан фактор на будућој политичкој сцени Србије. Лидер социјалиста је поручио да народ бира ко ће у име њега доносити одлуке, што узрокује да је подједнака одговорност и грађана и политичара.

Кандидат "Преокрета" за председника Србије Чедомир Јовановић уверен је у добар изборни резултат коалиције коју предводи и грађанима је честитао изборне разултате, а конкурентима на такмичењу и борби. "Прве поруке које после избора треба саопштити грађанима су оне које ће истинито описати стање у земљи и јасно кандидовати решења. Потребно је успоставити нови ред и превазићи поделе које нас онеспособљавају за нормалан рад", рекао је Јовановић.

Зоран Станковић, кандидат Уједињених региона Србије за председника Републике, очекује да ће после ових избора Србија веома брзо формирати скупштину и владу и да ће након тога кренути ка бољој будућности. "Верујем у Србију и оне који ће бити изабрани да ће постићи веома добре резултате и да ће то бити на добробит свих грађана Србије", рекао је Станковић.

Председнички кандидат Демократске странке Србије Војислав Коштуница рекао је да Србија данас на изборима бира да ли ће наставити да трпи услове, уцене и понижења из Брисела или ће се развијати као слободна и суверена држава. "Србија бира између пута да ЕУ нема алтернативу и политичке неутралности", рекао је Коштуница.

Јадранка Шешељ, председничка кандидаткиња Српске радикалне странке, изразила је оптимизам по питању резултата избора и поручила да ће свима бити боље "ако Борис Тадић оде са власти а Томислав Николић не дође". Шешељ је изразила уверење да бирачи знају да је тој странци "национални интерес изнад личног".

Председнички кандидат групе грађана Муамер Зукорлић изјавио је да вредност гласачког поступка на општим изборима у Србији умањују "проблеми" са несређеним бирачким списковима, али да је најбитније да грађани имају могућност да се изјасне онако како желе. "Очекујем да сви, који су задужени за изборни процес, уложе максималан напор како би се изборни поступак обавио како треба", рекао је Зукорлић.

Владан Глишић, председнички кандидат Двери, очекује да ће тај покрет који први пут излази на изборе остварити добар резултат и да ће Србија добити власт способну да се суочи са проблемима. "Надам се да Србију очекује период мира и просперитета", рекао је Глишић.

Лидер Савеза војвођанских Мађара и председнички кандидат те странке Иштван Пастор очекује да ће гласови које он добије у првом кругу избора сигурно бити значајни у наредној рунди. "Волео бих да нађемо заједнички језик са Борисом Тадићем, када је у питању други круг избора, и надам се да ћемо у томе и успети", рекао је Пастор.

Кандидаткиња Социјалдемократског савеза за председника Србије Даница Грујичић изјавила је да се искрено нада да су грађани Србије препознали у странци коју заступа нову политичку снагу и да ће она лично и СДС остварити повољан изборни резултат.

Кандидат Покрета радника и сељака за председника Србије Зоран Драгишић очекује да ће ПРС бити највеће изненађење на изборима и да ће постићи одличан резултат. Драгишић се заложио за јачање државних институција и истакао да циљ нове владе мора да буде одлучнија борба против криминала и корупције.

Директорка Дома здравља у Грачаници Рада Трајковић очекује да на председничким и парламентарним изборима буде изабрано руководство које ће бити одговорно према Србима на Косову и осталим грађанима. Трајковић је, после гласања у Грачаници, рекла да се нада да ће изабрани политички представници Србије обезбедити регионалну стабилност и оценила да регион "тоне ка дестабилизацији која обичним људима и грађанима никако не одговара".

недеља, 21. јул 2024.
28° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару