Читај ми!

СРС: Зауставити пут у ЕУ

Борићу се да зауставим процес европских интеграција, поручила председнички кандидат СРС-а Јадранка Шешељ на завршној конвенцији у Београду. Србија може да се усправи само ако сарађује са државама које се не мешају у њене унутрашње ствари, истакла Шешељева.

Кандидаткиња Српске радикалне странке за председника Србије Јадранка Шешељ рекла је да ће се борити да се заустави процес европских интеграција, јер је, како је оценила, он катастрофалан за народ и државу.

"Европска унија нам отима Косово, а тражиће и Војводину и Рашку област. Никада се нећу одрећи Косова и изневерити народ Србије", рекла је Шешељева на митингу СРС у центру Београда под називом "За интерес народа а не тајкуна".

Шешељева је оценила да су странке на власти освојиле гласове лажима и обманама и то опет покушавају.

"Борићу се за заустављање процеса уласка Србије у ЕУ. Борис Тадић и Томислав Николић грађаним нуде исто - заштиту тајкуна, пљачку Србије, НАТО, ЕУ и одузимање Косова. Разлика међу њима је што је Николић лоша копија Тадићеве катастрофалне политике", навела је Шешељева.

Шешељева је додала да ће се борити за то да обичан човек добије шта му припада и да се народу врати право да живи пристојно и достојанствено.

Према њеним речима, Србија може да се усправи само ако сарађује са државама које се не мешају у њене унутрашње ствари, односно са Русијом.

"Залагаћу се за приближавање традиционалном пријатељу Србије - Русији и приступању Србије Организацији Уговора о колективној безбедности", напоменула је Шешељева.

На митингу, су путем видео линка пуштани делови завршне речи Војислава Шешеља на суђења у Хашком трибуналу, где он каже да су Срби надмоћан народ, јер ниједан други, како је оценио, не би могао да издржи све што су Срби издржали.

Шаровић: Не расипајте гласове

Кандидат СРС-а за градоначелника Београда Немања Шаровић је истакао да Срби морају да скину "европски јарам са врата" и поручио грађанима да не расипају гласове на Тадића и Николића, јер су једни, према његовим речима, слуге запада, а други желе да то постану.

Грађанима на попуњеном Тргу Републике обратило се десетак функционера СРС-а, а на бини је стајао и један од синова Јадранке и Војислава Шешеља.

Потпредседник СРС-а Александар Мартиновић позвао је грађане на "демократски, цивилизован устанак портив режима који распарчава земљу" и поручио им да у недељу, 6. маја гласају за СРС.

Окупљени су скандирали "Војислав Шешељ, један је Војислав Шешељ", "Косово је срце Србије" и бурно негодовали на спомињање Николића и Тадића. Митинг је почео песмом "Спремте се, спремте четници".

Функционерка СРС-а Лидија Вукићевић, која је водила програм митинга, позвала је на повратак у СРС све оне које су, како је рекла, преварили председник и заменик председника Српске напредне странке, некадашњи функционери СРС-а Томислав Николић и Александар Вучић.

недеља, 21. јул 2024.
29° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару