Читај ми!

Петровић о европском путу Србије

Eвропски пут Србије подразумева да у земљи сви инфраструктурни објекти буду подигнути на ниво какав је у земљама западне Европе, рекао потпредседник Демократске странке Душан Петровић у Лозници.

Потпредседник Демократске странке Душан Петровић рекао је у Лозници да европски пут Србије подразумева да у земљи сви инфраструктурни објекти буду подигнути на ниво какав је у земљама западне Европе.

Приликом обиласка локације у Лозници на којој ће да буде изграђено постројење за пречишћавање отпадних вода, Петровић је рекао новинарима да су такви уређаји међу најскупљим инвестицијама у комуналној инфраструктури и суштински су важни за очување животне средине.

Петровић је рекао да је то капитално улагање које ће да буде изграђено у месној заједници Лозничко Поље, кроз коју је предвиђено да пролази будући ауто-пут.

"То је Европа и због тога је важно да сви приликом гласања имамо потпуно јасну одлуку о томе да ли хоћемо да идемо у Европску унију (ЕУ), рекао је потпредседник ДС-а.

Према његовим речима, ДС и листа "Избор за бољи живот - Борис Тадић" недвосмислено 22 године имају такву одлуку и позивају грађане да подрже пројекат европске Србије, а подухвати као што су изградња ауто-пута и постројења за пречишћавање воде су животворни елементи.

За будуће постројење у Лозници, које ће коштати око 12,5 милиона евра, 80 одсто укупног износа издвојиће ЕУ, Министарсто пољопривреде, трговине, шумарства и водопривреде и Министарство животне средине, рударства и просторног планирања заједно 15 одсто, а остатак локална самоуправа, навео је Петровић.

Петровић је раније данас у општини Крупањ, обраћајући се грађанима, рекао да би на изборе требало да изађу сви који имају могућности и да је важно да људи донесу одлуку о томе ко ће да управља том локалном заједницом.

Поручио је, такође, да ДС има потпуно јасну политичку понуду и план како да оснажи Крупањ.

У оквиру данашњег обиласка Подриња, Петровић је посетио Лозницу и општине Крупањ, Љубовију и Мали Зворник, као и низ сеоских насеља на том подручју где је разговарао са грађанима и одговарао на њихова питања, углавном из области пољопривреде.

ДС: Глас на изборима вратићемо бољим животом

Потпредседница српског парламента Гордана Чомић, позвала је жене Јагодине да у недељу изађу на изборе, да Демократској странци позајме глас која ће да га "врати бољим животом".

"Женски слободан глас је само женски и нико га не може отети", рекла је Чомићева на представљању жена чланица Градског одбора ДС Јагодине за одборнике Скупштине овог града. Функционерка ДС-а је објаснила да политика треба да буде посао који је брига о другима.

"Од жена, које споља гледајући изгледају крхко, а у себи скривају мермерну снагу, а такве сам срела у Јагодини, до оних других и наша је обавеза да такве жене, предузетнице, уз помоћ локалних самоуправа и државе, помогнемо да зарађују на свом дару и таленту", рекла је Чомићева.

недеља, 21. јул 2024.
29° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару