Читај ми!

Тадић: Србија посвећена миру

Србија је посвећена миру, помирењу, просперитету и повезивању људи и религија, рекао председнички кандидат Борис Тадић на отварању обновљење медресе и објеката исламског Универзитета код београдске Бајракли џамије. Изградња обилазнице око Београда допринос је не само престоници већ и Србији, рекао Тадић.

Кандидат Демократске странке за председника Србије Борис Тадић рекао је на отварању обновљење медресе и објеката исламског Универзитета код београдске Бајракли џамије, да је Србија посвећена миру, помирењу, просперитету и повезивању људи и религија.

"О тој посвећености сведочи и присуство свих верских поглавара на овој свечаности", рекао је Тадић.

Тадић је рекао и да је "лично дирнут" отварањем тог објекта, јер је одрастао на Дорћолу у којем се налази и џамија, цркве и седиште Јеврејске општине.

Тадић је изразио захвалност Азербејџану и истакао да његово пријатељство са председником те земље Илхамом Алијевим представља пример како могу да се граде будућност, цркве, џамије, паркови и путеви.

Председнички кандидат коалиције "Избор за бољи живот " присуствовао је данас и уручењу кључева првим станарима београдског насеља "Степа Степановић".

Тадић је том приликом истакао да је овај пројекат показао да је могућа сарадња државних институција.

"Овај објекат и сви ови станови ће трајати деценијама и биће објекат јавног добра, баш као и путеви и мостови који су изграђени у протеклом периоду", нагласио је Тадић.

Према његовим речима, обезбеђена су радна места када је грађевински сектор у читавом свету доживео велики колапс и представља важан подстицај за део индустрије који обезбеђује радна места и генерише друге индустрије.

"Након 7. маја нас чека нови замах, нове тешке и важне мере, које би требало да обезбеде рад грађевинске индустрије. Мораћемо да пронађемо скривене ресурсе, као што смо и овај пут урадили", поручио је Тадић додајући да је овај пројекат доказ испуњених обећања.

Тадић: Стратешки значај Обилазнице

Изградња обилазнице око Београда, која ће вечерас бити отворена за саобраћај, допринос је не само престоници већ и Србији, региону и европском континенту, јер се ради о једној од најоптерећенијих тачака паневропског Коридора 10, рекао је Тадић обиласка деонице од батајничке петље до тунела у Стражевици..

"Ово је као артерија у организму, ми смо сада повезали артерију" поручио је Тадић.

Тадић је рекао да је Србија учинила велики напор да се у складу са модерном визије транспортног развоја Србије и обезбеде неопходне инвестиције.

Према Тадићевим речима средства су набављена из повољних кредита што је како је истакао оправдано јер ће ту саобраћајну мрежу наредних стотину година користити генерације које долазе.

"Ово није инвестиција у потрошњу већ у нови развој", поручио је Тадић.

На питање зашто се путеви углавном отварају у периоду предизборне кампање Тадић је рекао да је тај тренутак било потребно ваљано искористити за убрзање радова и да је обилазница због тога завршена седам месеци пре планираног рока.

"Ако бисмо могли све путеве да завршимо за седам месеци или седам година макар и због избора било би то на добробит грађана" казао је Тадић.

Тадић је рекао да Србија деценијама уназад није завршавала велике пројекте и да сви морају бити свесни колико је труда, рада и залагања уложено да Србија на најоптерећенијој тачки транспорта данас има повезан пут - Обилазницу око Београда.

Према његовим речима, у наредном периоду ће бити настављени радови на последњој тачки обилазице, а да ће се затим градити и мост код Винче.

"Малопре сам у шали рекао да када завршимо тај мост за неколико година готово више нећемо имати да градимо мостове у Србији. То је велико остварење наших грађевинара и генерација које данас живе у Србији. Велика је ствар када завршимо нешто за генерације које долазе" оценио је Тадић.

Он је додао да ће у наредне четири године бити завршен највећи део мостова и мостовских конструкција у целој Србији укључујући Коридор 11, који се гради напорима Србије у сарадњи са како, је Тадић рекао, италијанском, црногорском и румунском владом које је Србија на свом пројекту повезала.

"Ово није само обилазница око Београда већ допринос целом региону, ЕУ и европском континету, јер је у питању једна од најоптерећенијих тачака паневропског коридора 10. Ово је један изузетан пројекат и велико дело и за неколико година биће у потпуности комплетиран" поручио је Тадић

Он је подсетио да се Србија протеклих година дивила достигнућима других земаља у изградњи инфраструктуре, али да су те земље данас у великом економском проблему јер су кроз задуживање и јавно - приватна партнерства довели државу пред банкрот.

"Србија није ишла тим путем" подвукао је Тадић и додао да се показало да није било потребно завидети Хрватској, Грчкој, Португалији што су градили инфраструктуру у време лаког финансирања које је трајало до 2008. године.

То време је завршено и ниједна озбиљна земља се не бави изградњом инфраструктуре на тај начин - ми штитимо јавни интерес рекао је Тадић и прецизирао да су кредити узимани по најповољнијим условима, а да су стратешка партнерства попут оних са Кином и Азербејџаном формирана по најповољнијим условима и тако да омогућавају запошљавање становништва.

Ми не водимо земљу у банкрот то је суштинска разлика између нас и других земаља и то треба да имате на уму када желите да нас упитате зашто нисмо нешто брже завршили, подвукао је Тадић.

недеља, 21. јул 2024.
30° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару