Читај ми!

Станковић: Једнаке шансе за све

Држава треба свима да да подједнаку шансу, а на њима је да ли ће је искористити, рекао за РТС председнички кандидат УРС-а Зоран Станковић. Потребно је направити план за јаке регионе, са јаким регионима је јака Србија, а јака Србија ће омогућити бољи живот свим грађанима, навео је Станковић.

Председнички кандидат УРС-а Зоран Станковић рекао је да је чињеница да је он дете из сељачко-радничке породице, али да му је држава дала шансу да се школује.

"Држава ми је дала студентски кредит, без кога ја не бих могао да завршим школу. Према томе сматрам да држава може и мора да пружи шансу свим грађанима свим потенцијалним председницима, лекарима, генералима, професорима", навео је Станковић гостујући у Јутарњем програму РТС-а.

Како је рекао, ако је он ту шансу искористио, зашто не би и други, али треба им дати шансу.

"У програму који ја подржавам стоји да сваком треба дати шансу, а на њему је да ли ће је искористити", каже Станковић.

Говоћечи о политицу листе чији је председнички кандидат Станковоић је рекао да сви региони у нашој земљи нису развијени колико би требало.

"Београд треба и даље развијати и дати му шансу да буде локомотива развоја Србији, али сви остали региони треба да буду вагони. Ако су ти вагони здрави, ако имају своју шансу за рад, онда ће воз ићи у истом правцу, а не сваки вагон на своју страну. То је перспектива и гаранција успеха", навео је Станковић.

Међутим, како је рекао, када се направи план онда можемо доћи до једног решења, а то су јаки региони, а са јаким регионима је јака Србија, а јака Србија ће омогућити бољи живот свим грађанима.

Дужности председника и премијера

Председнички кандидат је рекао да треба да се направи разлика између дужности председника републике и премијера.

"Председник републике има после избора одговорност да изабере домаћина куће, председника владе, који ће својим економским програмом дати правац у ком држава треба да иде", каже Станковић.

"Моја предност је што нисам страначка личност и као нестраначка личност могу да представљам сваког човека у овој земљи, нећу бити условљен ставовима партијског руководства", навео је Станковић.

Према његовим речима, само позиција нестраначке личности му даје могућност да посао председника обави квалитетно.

"УРС је први предложио законски предлог департизације и очекујемо да ће то бити први предлог који ће се усвојити у новој Скупштини. Тај закон подразумева да се директори бирају на конкурсу, у који ће сви имати увид", истакао је Станковић.

недеља, 21. јул 2024.
28° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару