Читај ми!

Тадић: Пресудни значај избора

Избори 6. маја су веома важни, можда чак пресудни, за наредних десет година, рекао за РТС председнички кандидат Борис Тадић. После добијања Статуса кандидата за ЕУ много је веће интересовање инвеститора за улагање у Србији и због тога је потребно да наставимо са истом спољном политиком, навео Тадић.

Председнички кандидат листе "Избор за бољи живот" и председник Демократске странке Борис Тадић поручује да су избори 6. маја веома важни, можда чак пресудни, за наредних 10 година.

"Мислим да су ово изузетно важни избори, имају пресудни значај имајући у виду наредних 10 година у Србији, пратећи економске показатеље спољно-политичке тенденције и изазове са којима се Србија суочава свих ових година", рекао је Тадић гостујући у Дневнику Радио телевизије Србије.

Председнички кандидат листе "Избор за бољи живот" оценио је да је у Србији успостављен систем који даје резултате у привлачењу страних инвестиција, технолошкој обнови земље и макроекономској политици.

"Мислим да смо на добром путу, путу стабилног развоја", навео је Тадић и напоменуо да је Србија, за разлику од других земаља, из кризе изашла са очуваним потенцијалнима за даљи развој.

"Због тога су ови избори веома важни, да ли ћемо имати континуитет промена, напретка или неизвесност за коју могу да кажем да би била поразна за српско друштво", додао је Тадић.

Истакао је да не постоји могућност економског развоја уколико Србија не настави спољну политику коју је водила у претходне четири године.

"Морамо наставити ову регионалну политику и та спољна политика је једна од кључних претпоставки економског развоја. Са њом долазе и инвестиције", рекао је Тадић.

Значај страних инвестиција

Тадић је рекао да без страних инвестиција ми не можермо масовно да запошљавамо становништво и да пре тога подигнемо бруто друштвени производ.

Према његовим речима, 2007. године су били најбољи економске и финансијске околности у историји света, тада је бруто друштвени производ у Србији порастао, међутим, већ наредне године наступила је криза.  

Ипак, и у тој години Србија је имала још више стопе раста и већу просечну плату, навео је Тадић додавши да је 2009. година била година највеће кризе.

Председнички кандидат је подсетио да је 2010. године Србија изашла из рецесије, а да је већ 2011. имали стопе раста.

"Сада је наступио нови период кризе, зато је веома битно да наставимо са овом политиком, јер је ниво инвестиција у Србији врло висок, виши него у било којој земљи региона", истакао је лидер демократа.

То је чињеница коју примећује свако из света, каже Тадић и додаје да ако би смо сад прекинули тај процес ми бисмо зауставили запошавања.

"Очекујем следеће године излазак из кризе, то су и међународне процене и тада опет можемо очекивати високе стопе раста и запошљавања, а зато је битан наставак овакве политике", навео је Тадић.

Борба против организованог криминала 

Говорећи о корупцији, Тадић је објаснио да је то системски проблем човечанства и да Србија по томе није изузетак. 

Председнички кандидат је рекао да смо у претходном преиоду "оборили организовани криминал на колена", али да је потребно потпуно да се стави под контролу и предложио оснивање нових Агенција.

"Избори 6. маја имају изузетан значај, позивам све да изађу и добро размисле за кога ће да гласају", навео је Тадић.

недеља, 21. јул 2024.
30° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару