Читај ми!

Јовановић: Морамо да променимо Устав

Нема ништа од модерне Војводине, уколико Устав Србије не буде промењен, изјавио председник ЛДП-а Чедомир Јовановић.

Председник Либерално-демократске партије (ЛДП) Чедомир Јовановић изјавио је у Новом Саду да нема ништа од модерне Војводине, уколико Устав Србије не буде промењен.

"Устав Србије морамо да променимо, али не на начин на који је то урадио (бивши премијер) Војислав Коштуница, доносећи постојећи Устав. Колико год је далеко она друга обала, дајте да јој приђемо и да разговарамо са онима који се налазе с оне друге стране", рекао је Јовановић на предизборном митингу на Петроварадинској тврђави.

Према његовим речима, будућа Влада Србије мора имати сензибилитет за Војводину и од покрајине не сме правити предмет процената и калкулација.

"Без Војводине нема ни Србије. Ви сте Србију направили, направите је поново", рекао је Јовановић окупљенима и поновио да се ЛДП залаже да ова покрајина има законодавну, извршну и судску власт, а њени грађани да имају и право и одговорност да граде своје друштво.

Додао је да његова партија не жели после избора да уђе у коалицију са Српском напредном странком.

Јовановић је рекао да ЛДП може да уђе у владу са Демократском странком (ДС), али не са оним ДС-ом који кокетира са национализмом, већ са оним који поштује Војводину.

"У друштву са (председником Републике Српске Милорадом) Додиком, (председник ДС-а Борис) Тадић је рекао да ће лако саставити владу, јер ту су СПС и ЛДП. Како ћеш ти, Борисе, у Владу Србије с нама, ако се Додик нада нашој пропасти?", упитао је Јовановић.

Он се успротивио свим врстама екстремизама у Војводини и оценио да су "несрећни и они који пале војвоđанску заставу, и они којима је она једина нада".

Председник Српског покрета обнове Вук Драшковић оценио је да Србија не може у Европу, на антиевропским темељима на којима данас стоји.

Драшковић је у једном моменту прекинуо говор и затражио од присталица своје партије да угасе бакље које су упалили. Наставио је да говори тек након што су бакље биле угашене.

Раније данас потпредседник ЛДП-а Душан Мијић оценио је на конференцији за новинаре у Новом Саду да се економски потенцијал Војводине не може остварити без слободног тржишта и економских слобода.

"Без слободног тржишта сваки предузетник тежи што снажнијој вези са државом. Тако настају национални тајкуни. Њих није изнедрило слободно тржиште, већ услови у којима су настали и правила по којима се функционисало", оценио је Мијић.

Градоначелник Новог Бечеја Миливој Вребалов рекао је да је битно да се политиком баве људи, како је навео, менаџерског духа и да политику схвате као бизнис.

недеља, 21. јул 2024.
28° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару