Читај ми!

Динкић: Србија мора да потрчи

Кандидат УРС за премијера Млађан Динкић рекао да Србија мора да потрчи ако жели да буде боља. Динкић, који је у најтеже време довео Фијат у Крагујевац, биће будући премијер, поручила Верица Калановић.

Будући премијер биће лидер Уједињених региона Србије (УРС) Млађан Динкић који је у најтежем времену кризе довео Фијат у Крагујевац, поручила је вечерас на завршном предизборном скупу УРС у Крагујевцу потпредседница УРС Верица Калановић.

Она је рекла да ће Динкић после избора 6. маја бити спреман да одмах ради и да у сваки регион доведе по један Фијат, као и да да шансу за бољи живот људи у Србији.

"Крагујевац треба да буде мотор развоја Србије и доброг живота", поручила је Верица Калановић.

Кандидат УРС за премијера Млађан Динкић рекао је да Србија мора да потрчи ако жели да буде боља, као и да очекује да Крагујевац предводи децентрализацију и да као Крагујевац изгледају сви други градови у Србији.

"Хоћемо и да у Крагујевцу изградимо арену. До сада је само Београд имао право на арену. Није само Фијат довољан Крагујевцу, хоћу да и они који нису нашли посао у Фијату да се запосле, хоћу да помогнем и Застава камионима и Застави оружју и малим предузећима да се смање намети, таксе и да се запосли што више људи", рекао је Динкић.

Према његовим речима, свима кажу да се у Србији не живи добро и свима је тешко.

"Хоћемо то да променимо, да запослимо младе, дошло је време да Србија буде другачија", рекао је Динкић.

Он је поручио да је потребно удвостручити буџет за пољопривреду, да је Србији потребна стабилна аграрна политика како би имала више хране и више извоза, као и да треба дати бесповратна средства за инвестиције.

Кандидат УРС за председника Србије Зоран Станковић рекао је да је поносан на Крагујевац, град који је, како је навео, показао снагу Србије и њених људи, како се шанса претвара у успех и како се побеђује.

Он је казао да не нуди предизборна обећања него своју биографију која је, навео је, гарант оданости Србији и њеним грађанима.

Станковић је позвао грађане да се 6. маја окупе око идеје "јаки региони за јаку Србија" како би сви градови у Србији били као Крагујевац.

Стевановић: Крагујевац више није "долина гладних"

Заменик председника УРС-а и председник "Заједно за Шумадију" Верољуб Стевановић рекао је да је актуелна локална власт урадила много у Крагујевцу који није више "долина глади", већ град будућности.

"Шта је урађено, то је централно питање. Ми се овде у Крагујевцу увек питамо и док смо у власти и нарочито на крају власти са чим ћемо то пред Милоша (Обреновића), пред грађане, пред савест своју и кажемо урадило смо много тога, јер ово није 'долина глади', ово је град будућности", рекао је Стевановић.

Он је додао да је Крагујевац био 137, а сада је трећи град у Србији, да су изграђени булевари, базени, тржни центри.

Стевановић је обећао нове инвестиције, нове инвеститоре, нове булеваре, изградњу дворане са 10.000 места, спортски стадион за европска такмичења.

Скуп УРС у Крагујевцу завршен је ватрометом и концертом групе "Пилоти".

недеља, 21. јул 2024.
26° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару