Дејановић: Избеглице, рачунајте на СПС

Избеглице треба да размисле коме да дају глас, рекла потпредседница СПС-а Славица Ђукић Дејановић и нагласила да могу да рачунају на СПС.

Потпредседница Сопцијалистичке партије Србије (СПС) Славица Ђукић Дејановић поручила је данас избеглицама у Радинцу да могу да рачунају на СПС и да треба да размисле коме ће на изборима 6. маја дати свој глас.

"Ви сте све изгубили. Богати сте 6. маја само са тим гласом. И ту сте у истом праву које имају сви грађани Србије. Само смо 6. маја сви исти и сви вредимо исто, ви зато што имате тај глас", рекла је Ђукић Дејановић у колективном центру у Радинцу.

Она је навела да избегли док су у колективним центрима могу да рачунају на СПС.

Потпредседница СПС је избеглима поручила да размисле о томе ко има истинску потребу да они не буду више у колективном центру и ко ће свој део енергије уложити у то.

"Ко има истинску смелост и јасноћу да говори о тешким проблемима, да говори о томе да нашу браћу и сестре који су на Косову и Метохији апсолутно не сме нико да угрожава јер то значи да угрожава Београд.

Онај ко то тако не схвата, тај не припада духу који сви ми овде имамо", рекла је Славица Ђукић Дејановић.

Унапређење сарадње СПС-а и европских левичара

Социјалистичка партија Србије и представници Уједињених европских левичара Европског парламента (ЕП) спремни су да унапреде сарадњу, саопштили су вечерас председник СПС-а Ивица Дачић и представници левице у ЕП Лотар Биски и Миросав Рансдорф.

После састанка у централи СПС-а у Београду, Дачић је рекао новинарима да је сарадња социјалиста и тих партија и у прошлости била на високом нивоу и да има простора за њено унапређење.

Дачић је истакао да су представници тих партија у прошлости имали разумевања за Србију и све проблеме кроз које је пролазио српски народ и да имају много сличности са СПС-ом.

Он је рекао да је СПС једини аутентични представник левице у Србији и да је вема важно да унапреди сарадњу са европским левичарима на принципима социјалне правде једнакости и солидарности.

Биски је изразио спремност за наставак сарадње у стварању нове Европе која ће бити заснована на вишем нивоу социјалне правде, док је Рансдорф поздравио активности СПС-а у Србији.

Представници Уједињених европских левичара ЕП изразили су и задовољство што су у Београду, где ће сутра разговарати са председницом Парламента Славицом Ђукић Дејановић.

недеља, 21. јул 2024.
26° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару