Читај ми!

Николић: Србија у ЕУ само са Косметом

Србија може у Европску унију само са Косовом и Метохијом, рекао на конвенцији у Нишу председнички кандидат СНС-а Томислав Николић. Ако ЕУ жели Србију као чланицу, неће јој постављати услове које не може да испуни, навео Николић.

Председнички кандидат Српске напредне странке (СНС) Томислав Николић поручио је да Србија може у Европску унија само са Косовом и Метохијом.

Николић је рекао да ако ЕУ жели Србију као чланицу, неће јој постављати услове које не може да испуни.

"У ЕУ, која жели стабилне и боље услове пословања у Србији, можемо да се учланимо само са Косовом и Метохијом. Устав Србије каже да је то наше и то председник Србије никада не сме да заборави", рекао је Николић на конвенцији коалиције у центру Ниша.

Председнички кандидат је рекао да ће повести рат против сиромаштва и криминалаца и да ће сва сиротиња која је у затвору зато што је морала да краде јер није имала шта да једе, бити помилована и само ће криминалци бити у затвору.

Николић је рекао да је претходна власт грађанима Србије огадила реч "приватизација" која је требало да буде начин да добијемо посао, а не да га изгубимо.

"Кад ЕУ прозива власт због лоше приватизације, они кажу да ће је преиспитати за шест година, јер неће они преиспитивати своје, то ће морати СНС", поручио је Николић и додао да је то посао од два месеца и да ће за то ангажовати по уговору о делу оне судије и тужиоце који су остали без посла.

Николић је од својих присталица затражио најмање 35 одсто гласова на изборима и рекао да је дошао тренутак да колаиција око СНС-а покрене Србију.

Он је поручио да се неће смирити док из сваке породице не буде по један запослен и додао да ће тај циљ постићи у наредне четири године ако добије поверење.

Кандидат за премијера коалиције око СНС Јоргованка Табаковић заложила се да се млади и образовани људи врате у Србију из иностранства, јер "Србија нема будућности без људи, посла и деце".

Заменик председника СНС и кандидат за градоначелника Београда Александар Вучић је поручио политичким противницима "да се не играју и покушају да покраду народну вољу 6. маја".

"Више је нас који желимо промене и нећемо вам дозволити то ни једног тренутка", казао је Вучић.

Чланови делегације из Руске Федерације поручили су да желе да виде суверену, јаку и напредну Србију, партнера Русије.

На конвенцији су говорили и лидер Нове Србије Велимир Илић, лидер Покрета социјалиста Александар Вулин, потпредседник Покрета Снага Србије - БК Миланка Карић, председник Удружење грађана са Косова и Метохије Љубиша Вучић, кандидат за нишког градоначелника Зоран Перишић, председник Окружног одбора СНС Нишавског окрга Момир Стојановић, глумица Оливера Катарина и рукометаш Влада Мандић.

недеља, 21. јул 2024.
26° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару