Читај ми!

Коштуница: Против чланства у ЕУ и НАТО

Политичка неутралност је "право име за слободу Србије", рекао председнички кандидат ДСС-а Војислав Коштуница на завршној конвенцији у Центру "Сава". Србија "неће и не сме да буде члан ЕУ и НАТО", навео Коштуница уз поруку да ће сарађивати са свима у складу са својим интересима.

Председнички кандидат Демократске странке Србије Војислав Коштруница поручио је да је политичка неутралност "право име за слободу Србије" и додао да је политика да Европа нема алтернативу "плиткоумна и погубна".

"Ми тражимо политичку неутралност да би се Србија слободно економски развијала, да јој други не одређују унутрашње и спољашње границе и да јој шачица страних амбсадора не би одређивала ко ће управљати уместо грађана на изборима", рекао је Коштуница у београдском Центру Сава на завршној конвенцији.

Према његовима речима, пут политичке неутралности значи да Србија сарађује са свим државама, али не да буде чланица ЕУ и НАТО, већ да је са ЕУ партнер, а не "као сада уцењивана".

"Косово и Метохија су саставни део Србије и Србија 'неће и не сме да буде члан ЕУ и НАТО', али ће сарађивати са свима у складу са својим интересима", истакао је Коштуница.

Коштуница је, поводом става Америке да ће Србији бити отворена врата НАТО, рекао да је Србија та врата видела отвореним 1999. године и да су то била врата пакла која јој не требају.

"Власт је на свом путу ка ЕУ почела да се одриче Косова, иако је то српска прапостојбина и "извор нашег идентитета", напоменуо је Коштуница.

"На изборима се одговара на два питања: ЕУ или Србија и европски пут или наш српски. Одговор је, наравно, Србија и српски пут", поручио је лидер ДСС-а.

Коштуница је нагласио да ДСС излази на изборе са намером да економски опорави Србију и да је циљ те странке да Србија има економску слободу.

Према његовим речима, до сада је постојала једна догма - да Европа нема алтернативу, а сада се прави друга - "да они који су на власти поручују да се без њих не може".

Коштуница је додао и да смо сведоци покушаја да се направи "октроисани устав по налогу из Брисела и да се промени садашњи за који је глас дао и покојни патријарх Павле".

Шеф економског тима ДСС Ненад Поповић рекао је да ће та странка по доласку на власт остварити два циља у економији, а то су запошљавање и развој домаће привреде, нагласивши да ће обезбедити средстава за инвестиције и то 10 милијарди евра из Русије.

У том случају, како је навео, биће формиране три кључне институције потребне за нову индустријализацију, за велике привредне система и мала и средња предузећа.

"То су интервентни фонд за велике системе, развојна банка за мала и средња предузећа и извозна банка за најздравији део економије, онај који извози", закључио је Поповић.

Алексанадар Поповић: Пресудна битка

На завршном скупу ДСС-а говорили су и потпредседници те странке, међу њима и кандидат за градоначелника Београда Александар Поповић.

Поповић је рекао да су присталице ДСС-а великој идеји политичке неутралности удахнули смисао и показали да је могућа, као и да су избори 6. маја пресудна битка за државу и народ.

Члан Главног одбора ДСС Марко Јакшић, који је с Косова, оптужио је председника ДС-а Бориса Тадића да је креатор пропасти Србије и да је у том послу имао савезника, лидера Социјалистичке партије Србије Ивицу Дачића.

Потпредседник ДСС-а Милош Алигрудић рекао је да је Србија "болесна од жутице" и да та странка има лек за ту болест.

Присталице ДСС-а узвикивале су "Косово је срце Србије", "Србија, Србија", а звиждуцима су дочекали помињање Европске уније и Бориса Тадића.

недеља, 21. јул 2024.
26° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару