Читај ми!

Обрадовић: "Двери" улазе у парламент

Уверен сам да ће покрет "Двери" прећи изборни цензус, каже члан руководства тог покрета Бошко Обрадовић. То показују последња истраживања која се крију од јавности, истиче Обрадовић.

Члан руководства "Двери" Бошко Обрадовић рекао је да је уверен да ће тај покрет прећи изборни цензус, наводећи да то показују последња истраживања чији се резултати, како је навео, крију од јавности како не би био повећан број гласова за Двери.

 

"Двери ће бити највеће политичко изненађење, политичко и изборно чудо које се појавило на политичкој сцени Србије", казао је Обрадовић на последњој конференцији за новинаре пред одржавање локалних, парламентарних и председничких избора у Србији 6. маја.

Обрадовић је оценио да је велика победа овог политичког покрета и сама чињеница да имају кандидате и учествују на свим нивоима избора, као и да немају подршку других већих партија, већ пред бираче излазе самостално.

Обрадовић је бираче позвао да на предстојећим изборима гласају за нову алтернативу и политичку опцију у Србији и своје гласове не дају странкама владајуће коалиције или "лажној опозицији".

"Ако овај режим преживи, Србија неће преживети", напоменуо је Обрадовић и додао да глас за напредњаке и њиховог лидера Томислава Николића значи наставак политике актуелног режима.

Обрадовић је свима који су у име покрета "Двери" кандидовани на предстојећим изборима поручио да "уколико после избора уђу у било какве непринципијалне коалиције више неће имати статус 'дверјана'".

"Ми смо против било какве сарадње са владајућим режимом после ових избора, сви они који се, евентуално, оглуше о овакву врсту понашања неће моћи да задрже статус 'дверјана'...не може се пре избора бирачима рећи једно, а после избора радити друго", поручио је Обрадовић.

Представници "Двери" су на данашњој конференцији за новинаре указали и на неправилности у организацији избора, као и на могућност потенцијланих изборних крађа. Као највећи проблеми у регуларности изборног процеса истакнута је регистрација бирача за гласање у иностранству, спровођење избора на Косову, као и неажурност бирачких спискова.

"Двери" су навеле да се на списковима на гласање у иностранству не налазе сви који су се пријавили за гласање, да ће на Косову избори бити одржани уз присуство само по три члана у бирачким одборима. Тај покрет је најавио је да ће о примећеним нерегуларностима бити обавештене све домаће, али и међународне инстанце попут ОЕБС-а.

понедељак, 22. јул 2024.
24° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару