Читај ми!

Јеремић: Генерацијски избори

Предстојећи избори ће одредити пут целе једне генерације људи у Србији, рекао Вук Јеремић. Члан Главног одбора ДС-а истакао да ће само они који буду знали како да се ухвате у коштац с међународним променама и који буду разумели свет, моћи да воде земљу у прогрес.

Члан Главног одбора Демократске странке и кандидат за посланика Вук Јеремић оценио је у Бањи Ковиљачи да су предстојећи избори "генерацијски", јер ће одредити пут којим ће ићи цела једна генерација у Србији.

"Само они који буду знали како да се ухвате у коштац с међународним променама и који буду разумели свет, моћи ће да воде земљу у прогрес", рекао је Јеремић у разговору са грађанима у центру Бање Ковиљаче.

Јеремић, који је и министар спољних послова Србије, нагласио је да ће задатак српске дипломатије у наредним годинама управо бити да привуче инвестиције.

"У садашњем времену, када је сваки долар на свету дефицитаран, важно је да се утиче на то у ком правцу ће ићи капитал. Онај ко не буде познавао свет, ко не зна језик света и не разуме како се с њима прича и како им се прилази, неће бити у ситуацију да добије инвестиције", рекао је Јеремић.

Према његовим речима листа "Избор за бољи живот - Борис Тадић" је једина снага која ће у овако тешким међународним околностима знати да
земљу повуче напред.

Подсетио је да се актуелна Влада Србије у претходне четири године показала као "неко ко разуме свет" и да је њен учинак "више него очигледан".

"Данас путујемо без виза, кандидати смо за чланство у ЕУ, али и поред тога имамо најбоље могуће односе са Русијом и Кином. Организовали смо министарску конференцију Покрета несврстаних, а најозбиљнији смо кандидат да од септембра председавамо Уједињеним нацијама", напоменуо је Јеремић.

Шутановац: Једино ДС и Тадић воде ка ЕУ

Потпредседник Демократске странке Драган Шутановац оценио је да ће та странка на изборима 6. маја однети апсолутну победу и додао да једино ДС и Борис Тадић могу са сигурношћу и извесношћу да воде Србију ка Европској унији.

Шутановац је на скупу у Деспотовцу рекао да ДС од грађана Србије тражи подршку за инвестиције, посао и сигурност.

"Персепктива Деспотовца и Србије зависи од европских стандарда, европског пута и Србије у Европи. Свесни смо да то није лако, да је и Европа у кризи, али смо свесни да следећих 50 до 100 година неће постојати боље удружење или унија од ЕУ", рекао је Шутановац.

"Ми не тражимо подшку да би сели у фотеље и заузели функције већ да би добили посао да реформишемо наше друштво. О томе се суштински разликујемо од наших противника који су авантуристи, који су љути на нас што смо приказали Србији шта су говорили јуче, шта говоре данас и колико не знају шта ће да кажу сутра", рекао је Шутановац.

Потпредседник ДС-а каже да у Србији постоје политичке партије којима се интерес Србије не поклапа са њиховим интересом и које успех Србије сматрају својим неуспехом.

"Да су то странке евроспке перспективе, као што се приказују, гласали би у последње четири године у парламенту бар за неки европски закон. Док смо ми радили и чинили све да се Србија сврста у ред савремених земаља које чекају да постану чланице ЕУ, они су лежали на стиропору и желели да нам се тај посао изјалови", рекао је Шутановац.

Он је рекао да се неће дозволити да организовани криминал у Србији мења председника или власт јер је "само један прави кандидат за председника, а то је Борис Тадић".

"Протекле четири године су биле најтеже. Економска криза је погодила и Србији али смо успели вештим маневрима да обезбедимо стабилност и да Србија у прошлој години има највише инвестиција у целом региону", навео је Шутановац.

Ђилас: Батајница као општина

Градоначелник Београда и носилац листе "Избор за бољи Београд" Драган Ђилас затражио
је данас подршку грађана за формирање општине Батајница, јер је то најбољи начин да становници овог дела Београда остваре своје интересе.

Ђилас је у Батајници обишао радове на проширењу коловоза на раскрсници у центру насеља.

У Батајници живи 45.000 људи који немају своју општину, док у Србији има општина и са мање од 20.000 становника.

"Ако се око тога договоримо, већ следеће године када будемо имали изборе за Земун, имаћемо и изборе за општину Батајница", рекао је Ђилас.

Ђилас је обишао и радове на реконструкцији улица у центру Батајнице, које ће грађани моћи да користе већ од половине јула, наводи се у саопштењу.

Цветковић: Победићемо јер смо најбољи 

Кандидат Демократске странке за посланика Мирко Цветковић изјавио је у Крушевцу да ће листа "Избор за бољи живот" победити на изборима 6. маја, зато "што је једноставно најбоља".

"Многи су покушавали да омаловаже оно што смо до сада урадили, али без аргумената", рекао је Цветковић на завршној конвенцији ДС и додао да је само у области евроинтеграција направљен "гигантски корак".

Цветковић је подсетио да је Србија "освојила" статус кандидата и добила белу шенген листу, због чега је грађанима враћено достојанство приликом путовања у земље Европске уније.

"Покренули смо и реформе у правосуђу, иако је то био тврд орах, реформисали смо војску, спровели реформе у јавном сектору и са тим реформама ћемо наставити и у наредне четири године", рекао је Цветковић и истакао да Србија није иста земља каква је била пре четири године.

Садашња власт је изградила 160 километра аутопута и још толико је у изградњи, па ће се аутопут Појате - Прељина градити у наредном мандату владе, подсетио је Цветковић.

Цветковић је рекао да је Влада Србије радила у тешким условима економске кризе и да је без обзира на то, успела да сачува макроекономску стабилност.

"У преговорима смо са великим компанијама, које су изразиле жељу да послују у Србији и то је оно што гарантује листа 'Избор за бољи живот'", закључио је Цветковић и нагласио да је Србија у претходном периоду била лидер у региону у привлачењу инвестиција.

понедељак, 22. јул 2024.
25° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару