Читај ми!

Динкић: Србији не требају политичке свађе

Време је да се прекину политички сукоби и да се сви удруже око заједничких циљева, двоструко већег буџета за пољопривреду, мањих такси и намета, запошљавања у свим регионима и једнаким шансама за све, рекао је лидер УРС-а Млађан Динкић на конвенцији у Књажевцу.

Лидер Уједињених региона Србије Млађан Динкић рекао је да Србија нема времена за препуцавања и да је Србији потребан развој, а не сукоби и политичке свађе.

"Време је да се прекину политички сукоби и да се сви удруже око заједничких циљева - двоструко већег буџета за пољопривреду, мањих такси и намета, запошљавања у свим регионима и једнаким шансама за све", рекао је Динкић на конвенцији УРС-а у Књажевцу.

Динкић је истакао да одмах треба почети са радом на терену и омогућити свим градовима једнаке шансе за инвестиције, отварање нових радних места и развој инфраструктуре.

Он је нагласио да је Србији потребна озбиљна промена система и да то не могу да ураде политичари "који стално седе у Београду и који иза својих кабинета не виде проблеме обичних људи".

"УРС свакодневно добија све већу подршку зато што смо окупили не само лидере из народа - градоначелника, већ и угледне појединце, али и обичне грађане. Сви они верују да је Србија јака само када су сви њени делови јаки, када су њени лидери и грађани уједињени, када сви заједно радимо само на једном послу, на унапређењу живота обичног човека у сваком региону", истакао је Динкић.

Лидер УРС је рекао да је Србији потребна влада која слуша глас народа и која ће једнако третирати све регионе и додао да ће његова странка бити глас свих региона и у новој влади и у новој скупштини, пише у саопштењу УРС.

Калановић за пореску реформу

За опоравак српске привреде неопходни су озбиљна пореска реформа, скраћивање рокова плаћања, смањење парафискалних намета и поједностављење бирократских процедура, рекла је данас у Краљеву потпредседцница српске владе Верица Калановић.

Она је посетила предузеће "Ђуђа" које се бави производњом столарије од дрвета и алуминијума и извози више од 80 одсто производње.

Калановић, која је функционер УРС-а, је рекла да је након бројних сусрета са предузетницима широм Србије јасан закључак да је неопходна промена пореског система тако да се порез плаћа после наплате, а не онда када се фактурише.

Она је нагласила да је неопходно и скраћење рокова плаћања и подсетила да је инсистирала на доношењу закона о ограничењу рокова плаћања на 60 дана.

Истакла је да то данас раде све европске земље, да је Хрватска ограничила плаћање на 45 дана и да то мора да уради и Србија да би спречила огромне ланце међусобних дуговања од по неколико година.

Гојковић: Породиљама новчана помоћ

Кандидат УРС-а за градоначелника Новог Сада Маја Гојковић рекла је да ће незапослене породиље, као и запослене, имати право на новчану надокнаду и бесплатан јавни превоз.

Гојковићева је, у разговору са суграђанима о конкретним плановима за прву годину њеног мандата на месту градоначелнице, истакла да Новосађани и Новосађанке морају осетити ефекте децентрализације.

Како је навела Гојковићева, град ће учествовати у финансирању више покушаја вантелесне оплодње за све парове који не могу добити децу природним путем.

Према њеним речима, деца школског узраста ће имати један бесплатан здрав оброк у школи, а биће им омогућено и да се бесплатно баве једним спортом.

Пензионерима ће, како је обећала Гојковићева, бити обезбеђен додатак на пензију како би могли себи да приуште потребне лекове и друге њима неопходне потребштине.

Гојковићева је истакла да ће особама са посебним потребама, у сарадњи са новосадским такси удружењима, обезбедити бенефицирану цену такси превоза.

понедељак, 22. јул 2024.
24° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару