Читај ми!

Поповић: Инвеститорима повољно земљиште

План ДСС-а је да инвеститорима по најбољим могућим условима понуди земљиште на Обреновачком путу код Остружнице, као и уз обилазницу и аутопут који би унутар индустријских зона отварали нова радна места, каже кандидат ДСС-а за градоначелника Александар Поповић.

Кандидат Демократске странке Србије за градоначелника Београда Александар Поповић изјавио је да је план ДСС-а да инвеститорима по најбољим могућим условима понуди земљиште на Обреновачком путу код београдског насеља Остружница, као и уз обилазницу и аутопут који би унутар индустријских зона отварали нова радна места.

"Покушали би по болоњском принципу да кластеризујемо мала и средња предузећа у овим индустријским зонама, да буду груписана предузећа која се баве сличним делатностима. Отварањем индустријских зона, са једне стране, привукли бисмо капитал и отворили нова радна места, а са друге стране, захваљујући постојећој инфраструктури, смањили транспорт кроз Београд, саобраћајне гужве и загађење ваздуха", истакао је Поповић.

Он је рекао да је жеља ДСС-а да се у Београду отвори интермодални логистички центар, где би се вршио претовар контејнера са бродова на камионе и возове и обрнуто. На тај начин искористио би се положај Београда који би постао робно-транспортни центар источне Европе, саопштено је из ДСС-а.

Према његовим речима, инвестиција би се за пет до седам година исплатила, а запослило би се више од 1.000 људи.

"И за ове и за многе друге пројекте, потребна је боља координација градских и републичких власти, која је до сада често недостајала", рекао је Поповић.

Носилац листе ДСС-а на покрајинским изборима за Војводину Синиша Ковачевић положио је венце на Спомен гробљу у Сремској Митровици и изразио наду да ће конфесионалне и националне размирице унутар Војводине заувек остати ствар прошлости.

"Али да би будућност управо била таква потребно је отклонити све историјске, моралне и правне недоумице везане за било које и било чије непочинство у Војводини. А да би се то остварило, мора се променити власт, њоме морају управљати људи који је воле и разумеју", рекао је носилац листе ДСС-а за Војводину.

Након полагања венаца на месту где су усташе за непуне четири године убиле 8.000 грађана Срема, Ковачевић је рекао да су ту пре 71 годину почеле ужасне егзекуције над цивилним становништвом, а основни мотив био је или припадност покрету отпора или другој вери и нацији.

понедељак, 22. јул 2024.
23° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару