Читај ми!

Регионална хроника, 1. мај

СРС у Зрењанину представила део предизборног програма, чланови ОО Покрета социјалиста - Александар Вулин у Кикинди са грађанима и симпатизерима на првомајском уранку на Старом језеру. У Прокупљу кандидати за одборнике Покрета социјалиста и Покрета за југ Србије представили програме својих странака.

У последњих десетак година Српска радикална странка је и највећа опозициона странка у локалном парламенту у Зрењанину. Део свог предизборног програма и нових амбиција представила је испред зрењанинске Градске куће.

Председник Градског одбора СРС-а и први на листи за локалне изборе Саша Сантовац каже да је њихов циљ да на наредним изборима потврде последње резултате и да у локалном парламенту имају 22 одборника као што је то било на предходним изборима.

Зрењанински радикали и овом приликом посебно су критиковали рад локалне власти од пре четири године на чијем је челу био Горан Кнежевић.

Кикинда: Покрет Социјалиста - вратити достојанство раднику

Са митинга на Градском тргу у Кикинди чланови Покрета Социјалиста-Александар Вулин поручили су да ће као борбена левица вратити достојанство раднику.

Саво Орељ, кандидат за одборника истакао је да ће ова странка бити глас свих оних који су жртве лоше приватизације или су на било који начин повређени.

Пошто је 1. мај празник странке, чланови Општинског одбора Покрета социјалиста - Александар Вулин су са грађанима и симпатизерима уприличили Првомајски уранак на Старом језеру.

ДСС- сагласношћу до бољег живота грађана

На  конференцији за медије Општинског одбора ДСС у Кикинди истакнуто да је овом граду неопходан договор како би се постигао привредни развој града.

Миленко Јованов, кандидат за покрајинског посланика, поручује да само споразумом између политичких и друштвених чинилаца и народа, како и у ком правцу треба ићи, може се, каже, зауставити досадашње правило да после сваке смене власти све креће испочетка, занемарујући оно  што је претходно започето.

У Демократској странци Србије оцењују да само сагласношћу око најважнијих питања може започети једно ново, како кажу, боље доба за Кикинду и њене мештане.

Прокупље: Покрет за југ Србије даје шансу младима

Млади Покрета за југ - Нова Србија у Прокупљу не пристају, како су рекли, да њихов живот буде узалудно губљење времена у кафићима, и да ће се залагати за већа права и бољи живот младих у малим срединама.

"За разлику од других странака, нашим омладинцима је дата могућност да одлучују", рекао је Бранко Денић из Покрета за југ Србије, "не само да лепе плакате и да их цепају него да се активно укључе у све избрне процесе."

На листи за одборнике Покрета за југ - Нова Србија у СО Прокупље налазе се и они који ће први пут гласати.

Покрет социјалиста обећава Прокупчанима извеснију будућност

Покрет социјалиста Прокупља грађанима обећава извеснију будућност и наглашава да је одборничка листа странке гарант поштеног рада, у интересу свих становника општине.

"Власт најгорих и нестручних коначно уклонити и довести до промена у
општини Прокупље", рекао је Ратко Зечевић, носилац листе Покрет социјалиста Прокупља и додао да ће борба против корупције и криминала и даље високо на листи приоритета те странке.

На иницијативу те странке је, како су навели, до сада судски процесуирано неколико случаја злоупотреба и кршења закона.

Шабац: УРС прославио Први мај на хиподрому

Чланови Уједињених региона Србије прославили су Празник рада на Шабачком хиподрому. Дружењем у природи, уз музику и добар роштиљ, тврде да су желели да покажу заједништво као велика породица.

Немања Пајић, први на листи УРС у Шапцу каже да уколико не постоје људи који ће да спроведу програм, тај програм не значи много.

Шапчанима су поручили да изађу на изборе и заокруже листу Уједињених региона под бројем три.

Ваљево: ДС - акција за сигурну кућу

Кандидаткиње Демократке странке за одборнике у градској скупштини прикупљале су новац за опремање прве сигурне у куће у Ваљеву. Свако ко је прилогом подржао њихову акцију добио је колач или цвет.

Зорка Јеремић, кандидаткиња за одборника у скупштини Града Ваљева каже да њихова акција има за циљ да женама-жртвама породичног насиља обезбеди сигуран смештај и да им покаже да нису саме и да има неко ко жели да им помогне.

Прва сигурна кућа у Ваљеву, најавиле су кандидаткиње Демократске странке, биће опремељена током маја.

Комунистичка партија за одузимање неправедно стечене имовине

Комунистичка партија - Јосип Броз представила је кандидате за одборнике у скупштини Ваљева: Тању Симић, Сашу Миленковића и Велибора Ђорђевића. Они су говорили о програму, како су истакли, праве црвене партије.

Велибор Ђорђевић, кандидат Комунистичке партије - Јосип Броз за одборника у скупштини Града Ваљева каже да се они залажу за одузимање неправедно стечене имовине, јер, како каже, не треба имати милости пред тајкунима.

Комунистичка партија - Јосип Броз на локалним изборима у Ваљеву наступа самостално.

Крагујевац: СРС за равномеран развој града

Кандидат Српске радикалне странке за градоначелника Крагујевца, Наташа Јовановић, обишла је приградске месне заједнице Илићево, Маршић и Корман.

Иако надомак града, њихови мештани кажу, да због небриге актуелне власти, живе без уређене канализације и водоводне мреже, а и многе улице, кажу нису асфалтиране.

Јовановићева каже да је приоритет радикала равномеран развој града, подједнака и уређена инфраструктура и већа брига о грађанима који су у стању социјалне потребе, јер су, како истиче, протеклих година били жртве пљачкашких приватизација и остали без посла.

Радикали најављују и већа улагања у социјалну  заштиту и обећавају равномеран развој свих делова града.

Ниш: Реформистичка странка за политику у интересу грађана

Обраћајући се грађанима Ниша испред новоизграђеног дела Медицинског факултета кандидат Реформистичке странке за градоначелника Милан Вишњић обећао је да ће формирати тим квалитетних младих људи.

Вишњић рекао је да ће са својим тимом средити и уредити град Ниш као што је то урадио са Медицинским факултетом, зауставити крађу и корупцију и водити добру социјалну политику у интересу свих грађана.

понедељак, 22. јул 2024.
22° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару