Читај ми!

Николић: Акције од 70 евра увреда за грађане

Најава владе да ће грађани добити акције "Телекома" у вредности од 70 евра представља увреду за грађане, рекао председнички кандидат Томислав Николић у Врању. Никад нећемо свађати Србе и Албанце, поручио Николић у Бујановцу.

Председнички кандидат Српске напредне странке рекао је у Врању да најава владе да ће грађани добити акције "Телекома" у вредности од 70 евра представља "увреду за грађане".

"Снизили су цену са 1.000 на 70 евра. Е то је ваш садашњи статус. Пре четири године обећавали су 1.000 евра, а сад рачунају да ће вас победити са 70. Не дозволите да вас победе", поручио је Николић грађанима окупљеним на предизборном скупу у Врању.

Николић је рекао и да Србија све мање ради и све мање ствара и оценио да би, да је прихваћен захтев СНС за одржавање избора пре годину дана, дуг Србије данас био мањи за две милијарде евра.

Према његовим речима, актуелна власт је изгубила поверење Европске уније, јер сада, како каже, из Брисела "не стижу поруке које фаворизују Бориса Тадића и Демократску странку, већ захтеви за испитивање спорних приватизација".

Николић је рекао и да је у време када су спорне приватизације спроведене, директор Агенције за приватизацију био Мирко Цветковић, оценивши да је тиме и "заслужио да постане премијер".

Само СНС обезбеђује промене 

Кандидат за председника СНС-а Томислав Николић рекао да једино победа Српске напредне странке може обезбедити промене, поштену и успешну Србију и нормалан живот за све њене грађане.

Зато је јако битно, нагласио је Николић, да се не расипају гласови на мале странке које неће донети промене и које су, "као и Демократска странка, заинтересоване само за одржање постојећег стања и својих политичких привилегија".

Николић је истакао да Србија данас обележава Међународни дан рада у ситуацији када је сваки четврти радник незапослен и да је то трагични салдо четворогодишње владавине Бориса Тадића, саопштено је из СНС-а.

"Наш задатак биће стварање повољније пословне атмосфере за привлачење инвеститора, јер уз више инвестиција долази и више нових радних места", нагласио је Николић у Сурдулици.

"Морамо запослити грађане и развити привреду, јер је то једини начин да Србија постане нормална држава. Више нема времена за чекање, и зато ће Српска напредна странка на остварењу тог плана радити од првог дана свог мандата", поручио је Николић.

Томислав Николић тврди да је актуелна власт на претходним изборима обмањивала грађане, обећавала им посао и новац и претила да Србију, у случају његове победе, чекају "санкције, изолација и рат".

"Многе жене, мајке и сестре су се тога уплашиле јер им је доста да своје мушкарце шаљу у ратове. Поклониле су поверење једном глумцу", рекао је Николић на изборном скупу у Владичином Хану.

На предизборном скупу у Бујановцу, Николић је рекао да коалиција Покренимо Србију никада неће свађати Србе и Албанце, већ ће се потрудити да их мири.

Према његовим речима, заједнички живот мора да се одржи "у мери у којој је то могуће".

Николић је истакао да би предстојећи период од 10 година требало искористиити на најбољи могућу начин и урадити све за сигурно чланство у ЕУ.

"Једину ствар никада нећемо урадити је да признамо независно Косово, а нико, колико знам, то и не тражи од нас", рекао је Николић.

Косово је део Србије и ми ћемо га увек бранити, рекао је Николић и поручио окупљеним Србима из Бујановца, да са комшијама Албанцима треба да имају добре односе.

понедељак, 22. јул 2024.
22° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару