Читај ми!

Шутановац: Гласање за будућност Србије

За све градове широм Србије изузетно je важан даљи напредак на путу европских интеграција, рекао потпредседник ДС-а Драган Шутановац и позвао грађане да гласају за будућност Србије.

Потпредседник Демократске странке Драган Шутановац изјавио је да је за Крагујевац и све градове широм Србије изузетно важан даљи напредак на путу европских интеграција и позвао грађане да гласају за будућност Србије.

Шутановац је, приликом посете штанду ДС у Крагујевцу, рекао да та странка има искуства и најбољег политичара и државника у Србији, а то је, како каже, Борис Тадић, који ће земљу предводити и у следећем мандату од четири године.

"Грађани Србије имају јасно опредељење да бирају будућност, да бирају оне странке које имају способне људе да доносе неопходне промене да би Србија постала пуноправни члан ЕУ, а са друге стране да би у Србији омогућили да имамо европски стандард" рекао је Шутановац.

Он је рекао да очекује да ће грађани Крагујевца на изборима гласати пре свега за себе, али и нагласио да је глас за ДС и глас који ће грађанима донети највећу корист, јер је та странка показала да има највећу енергију и снагу и да је истрајна у остварењу планова које је зацртала.

Позивајући грађане да гласају за листу "Избор за бољи живот" и Бориса Тадића, Шутановац је нагласио да је привреда Крагујевца важан део српске привреде.

"Данас фабрика 'Застава оружје' извози више од 50 одсто својих производа у САД, на тржиште које смо отворили захваљујући амбасадору Владимиру Петровићу", рекао је Шутановац и навео да је Петровић други на одборничкој листи те странке за локалне изборе у Крагујевцу.

Наглашавајући да је у Крагујевцу много тога урађено на иницијативу ДС, која је у локалној власти у опозицији, Шутановац је навео да је Дом војске прилагодјен за потребе младих, а да ће услуге будуће војне болнице моћи поред војних осигураника да користе и грађани Крагујевца и околине.

Шутановац је на предизборној конвенцији у Врњачкој Бањи рекао да је за напредак и стабилност Србије неопходно да се у наредном периоду обезбеди европски пут и да што пре почну преговори са ЕУ, што значи, како је навео, да се настави пут који је трасирала ДС.

"Живот сваког грађанина Србије зависи од остварења европских стандарда. Желимо да код нас успоставимо стандарде који су у прошлости велики број младих људи одвели у ЕУ, да би могли да се врате овде и да овде раде као у иностранству", рекао је Шутановац.

Шутановац је нагласио и да Србија није добила већ изборила статус кандидата за ЕУ и додао да је, "суочена са невиђеном економском кризом, успела да остане на ногама, да подигне производњу, да повећа извоз и смањи увоз".

Ђилас: Помагаћемо више пензионера

Градоначелник Београда и носилац листе "Избор за бољи Београд" Драган Ђилас најавио је данас да ће у наредне четири године бити повећан број београдских пензионера који ће добијати новчану помоћ од града и да ће лимит за ту помоћ бити повећан на 20.000 динара.

Приликом посете Клубу за стара лица "др Михаило Ступар 2" на Новом Београду, Ђилас је прецизирао да ће лимит за ову помоћ са 16.000 бити повећан на 20.000 динара, па ће тако уместо досадашњих 65.000 пензионера, у наредне четири године помоћ добијати око 100.000 најстаријих суграђана.

"У Београду смо покренули неке ствари. Увели смо кварталну помоћ за све оне који имају мање од 16.000 динара, да им бар мало помогнемо, јер новац који добију они углавном потроше на плаћање комуналних услуга и поклоне својој деци и унуцима, што опет користи само нама", рекао је Ђилас, саопштио је Градски одбор ДС Београд.

Ђилас је у том клубу, чије услуге без накнаде користи 400 најстарији Новобеограђана, разговарао са корисницима и запосленима и присуствовао модној ревији у њиховом извођењу.

Ђилас је обећао наставак подршке најстаријим Београђанима и проширивање мреже клубова овог типа, као и наставак улагања у њихово опремање.

Укупан број активних корисника услуга у различитим установама Радне јединице "Дневни центри и клубови" у оквиру установе "Геронтолошки центар Београд" је 8.500.

У протекле четири године обновљено је свих 20 постојећих клубова, док је само у 2011. години адаптирано и опремљено 12.

Београд је добио и нови Дневни центар и клуб за старије у Калуђерици, који је у потпуности опремљен адекватним намештајем и пратећом опремом.

понедељак, 22. јул 2024.
24° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару