Читај ми!

ДСС: Владу не занимају избори на Косову

Влада Србије је пристала на ултиматуме ОЕБС-а, јер је избори на Косову не интересују, каже функционер ДСС-а Слободан Самарџић. Уступци ОЕБС-у доводе у питање регуларност избора, наводи Самарџић.

Демократска странка Србије сматра да је Влада Србије пристала на улитиматуме ОЕБС-а о изборима на Косову зато што је ти избори не интересују, јер на Косову нема гласова за Демократску странку и њеног кандидата Бориса Тадића, изјавио је потпредседник ДСС-а Слободан Самарџић.

Уступци ОЕБС-у доводе у питање регуларност избора. Све раде наопако, пристали су да ОЕБС одређује локације бирачких места, па ће у општини Зубин Поток, коју контролишу Срби, мештани села Јунаке и Дријен морати да пређу по 40 километара до бирачког места", рекао је Самарџић на конференцији за новинаре.

Слободан Самарџић је навео и да је Влада Србије по налогу ОЕБС-а пристала да се гласови са Косова на председничким и парламентарним изборима не броје на бирачким местима, иако бројање траје највише пола сата, него у Рашкој, и оценио да постоји могућност да бирачке кутије буду одузете "на граници Борка Стефановића", као и да су "могуће злоупотребе".

"Одлука Владе Србије да одустане од локалних избора на Косову је политички чин донет под притиском западних сила, УНМИК-а и Приштине. Сва је срећа да Влада Србије нема много законских активности приликом локалних избора, јер се кључне активности одвијају у општинама, које формирају бирачке одборе, штампају бирачки материјал и организују изборе", рекао је Самарџић.

Слободан Самарџић је навео да се ОЕБС наметнуо као главни чинилац током разговора са Владом Србије о председничким и парламентарним изборима које ће Србија одржати на Косову и да је то видљиво у упутству које је већином гласова усвојила Републичка изборна комисија и које није повољно за одржавање избора.

"Природно је да ОЕБС, као део УНМИК-а буде укључен у изборни процес, али није природно да буде искључен из избора које организују Албанци на Косову, а да се реинкарнира када Србија организује изборе на Косову. Влада Србије је сама могла да организује изборе на Косову, а
да ОЕБС буде посматрач, а не да ОЕБС одређује услове", рекао је Самарџић.

Поповић: Београд презадужен

Кандидат Демократске странке Србије за градоначелника Београда Александар Поповић изјавио је у београдској општини Сурчин да је садашња градска власт презадужила Београд, што битно отежава његов даљи развој. 

"ДСС ће водити политику развоја привреде у Београду на реалним инвестицијама, без задуживања. Учинићемо све што је у нашој моћи да Београд данас не буде у Европи препознат као град који је задужен са 85 одсто својих годишњих прихода, већ као град са изванредним кредитним рејтингом", истакао је Поповић. 

Он је навео да Београд тренутно дугује више од 800 милиона евра, без дуговања јавно-комуналних предузећа, и да ће 2015. и 2016. године годишње плаћати 77 милиона евра главницу и камате за своја дуговања.

"Највећи део новца којим је садашња власт задужила грађане, није искоришћен за инвестиције које би требало да повећају приходе града и помогну враћање кредита", додао је Поповић. 

понедељак, 22. јул 2024.
28° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару