Читај ми!

Јовановић са радницима у Тутину

Радници Фабрике обуће "Рас" у Тутину прекинули вишедневни штрајк и одблокирали магистрални пут ка Црној Гори, после разговора са кандидатом за председника Србије Чедомиром Јовановићем, саопштио "Преокрет.

Коалиција "Преокрет" саопштила је да су радници истуреног погона Фабрике обуће "Рас" у Тутину прекинули вишедневни штрајк и одблокирали магистрални пут ка Црној Гори после данашњег разговора са кандидатом те коалиције за председника Србије Чедомиром Јовановићем.

У разговору са радницима, Јовановић је рекао да се "на сваком месту у Србији среће са људима које је преварила држава".

"Тешко стање у којем се Србија налази последица је погрешне политике, која је годинама вођена, због тога морамо да мењамо ту политику која је била толико неодговорна према грађанима. Држава не сме да лаже", поручио је Јовановић.

Уколико су фабрике стале и пропале, како је нагласио, треба нове правити и покретати, али не сме се стајати у месту и препустити уверењу да ништа не може да се промени.

"Због тога од вас тражим да не угрожавате своје животе, колико год да је тешко решење увек постоји. Дошли смо до краја са том лажљивом политиком и сада је време да сви заједно у периоду после 6. маја почнемо да правимо своју земљу", рекао је Јовановић.

Како је наведено у саопштењу "Преокрета", радници су у петак блокирали магистрални пут ка Црној Гори, у месту Мехов крш покушавајући да на тај начин скрену пажњу на проблем неисплаћених зарада и тежак материјални положај у којем се налазе.

Преокрет за здравство

Председнички кандидат коалиције "Преокрет" Чедомир Јовановић рекао је данас да држава после избора 6. маја мора да се реформише и као један од приоритета навео побољшање система здравствене заштите и осигурања.

"Системи здравственог и пензијског осигурања данас су најугроженији, док је систем здравствене заштите најистрошенији. Каква је судбина здравственог фонда кад свако од нас на добровољној бази уплаћује нешто у ту заједничку касу, а ми смо земља са највећом стопом незапослености", рекао је Јовановић на трибини "Преокрет за здравство" у Београду.

Лидер "Преокрета" је истакао да су злоупотребе присутне скоро на сваком плану у здравству, али да потенцијал за промене постоји и да се може реализовати само путем преокрета.

"Данас је вест само лекар који је ухапшен због 100 евра, а не они здравствени радници који спасавају животе. Држава ће се реформисати након ових избора, најпре тако што ће резати своје трошкове и постати ефикаснија", рекао је Јовановић.

Он је навео да коалиција "Преокрет" има јасан план редоследа потеза, у новој влади који подразумева реформу државе, пензијског фонда, али и утврђивање права и обавеза и едукацију друштва.

понедељак, 22. јул 2024.
30° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару