Читај ми!

Николић очекује убедљиву предност

Резултат у првом кругу председничких избора деморалисаће другопласираног и показати да је Србија спремна за промене, каже Томислав Николић, који се нада убедљивој предности.

Председнички кандидат опозиционе Српске напредне странке (СНС) Томислав Николић нада се да ће његова предност у првом кругу председничких избора бити тако убедљива да ће се показати да је Србија спремна за промене.

"Убеђен сам да би разлика могла да буде таква да ће неко ко буде другопласиран да се деморалише и да ће ослободити грађане потребе да излазе на други круг избора", рекао је Николић на конференцији за новинаре у Београду.

Лидер напредњака поново је критиковао владајућу Демократску странку због тога што, како сматра, "води прљаву медијску кампању" против њега и додао да је за те потребе потрошено 15 милиона евра новца грађана Србије, што је било довољно за отварање 1.500 радних места.

"Нешто није у реду ако ви о свом противнику говорите три пута више времена него о себи и о томе што сте ви урадили", рекао је Николић и обећао да се напредњаци никада неће односити на тај начин према својим противницима.

Говорећи о спровођењу избора на Косову и Метохију, он је рекао да су се представници СНС-а сложили са одлуком да се гласови броје у Рашкој, јер је то био једини начин да се ти избори одрже, и изразио уверење да, ако међународна заједница буде одлучна, неће бити никаквих инцидената за време њиховог одржавања.

Заменик председника СНС-а Александар Вучић рекао је да је у протеклих 27 дана власт у Србији водила "најпрљавију и најмонструознију" кампању против Николића, а да први пут када је СНС направила спот о томе како види резултате рада доскорашњег председника Бориса Тадића, поједине телевизије и Републичка радиодифузна агенција нису прихватили да се тај спот емитује.

На конференцији за новинаре приказан је спорни спот у којем се, осим губитка радних места, помињу бројне афере, али и приказује део интервјуа Тадића Хрватској радио-телевизији у којем он наводи да није нарочито поносан на то што је председник Србије.

Вучић је критиковао и однос појединих медија према СНС и нарочито се осврнуо на писање листова Прес и Блиц. Он је оптужио заменика председника ДС-а Драгана Ђиласа и председниковог саветника Срђана Шапера да су под своју контролу ставили већину медија у Србији.

Вучић је новинарима показао и то како замишља насловну страну листа Блица у четвртак, пред изборе, на којој се у првом плану налази вест да су Тадић и Ђилас поболи српску заставу на Марсу и да су, том приликом изјавили, да Николић никако не сме да победи, јер би то било штетно по Србију и интергалактичке интеграције.

понедељак, 22. јул 2024.
32° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару