Читај ми!

Поповић: Штета од ССП-а

Због примене ССП-а Србија и домаћи произвођачи трпе велику штету, каже функционер ДСС-а Ненад Поповић. Демократска странка Србије ће, ако уђе у власт у Београду упослити домаћу привреду, каже кандидат ДСС-а за градоначелника Александар Поповић.

Потпредседник Демократске странке Србије Ненад Поповић поручио је у Београду да због примене Споразума о стабилизацији и придруживању, којим су укинуте царине на увоз дела производа из ЕУ, Србија и домаћи произвођачи трпе велику штету.

Због примене ССП-а Србија је за претходне три и по године, како тврди, изгубила скоро 600 милиона евра директних прихода од нижих царина и додао да је индиректна штета за нашу привреду много већа.

"Индиректна штета за нашу привреду је много већа, а то је губитак радних места и затварање великог броја домаћих предузећа која су изложена неравноправној тржишној утакмици са много јачим компанијама из Европске уније", преноси ДСС оцену Поповића.

Према његовом мишљењу, најтеже је пољопривредним произвођачима јер "наш сељак не може да се такмичи са сељаком из Уније који има десет пута веће субвенције".

Потпредседник ДСС-а је упозорио да ће посебно бити тешко од јануара 2014. године када се очекује скоро потпуна либерализација тржишта Србије за увоз производа из ЕУ.

"Зато је неопходно да Србија буде политички неутрална, односно да не буде члан Европске уније, како бисмо сачували посао за домаће произвођаче", сматра Поповић.

Јакшић: Опстанак власти, даља издаја Косова  

Челници Демократске странке Србије на Косову и Метохији позвали су бираче да у што већем броју изађу на изборе 6. маја, без обзира на услове гласања у Покрајини и тешкоће, и да гласају против актуелне власти у Србији.

Члан председништва ДСС-а Марко Јакшић рекао је на конференцији за новинаре да опстанак актуелне власти значи даљу издају Косова и Метохије и удаљавање од државе Србије.

Јакшић је оптужио надлежне у Министарству за Косово и Метохију да су челницима општина у Покрајини наредили да не формирају Општинске изборне комисије и обећали да ће у знак захвалности због тога бити именовани за координаторе у локалним самоуправама.

Он је додао да власт у Србији зна да се на Косову не гласа за њих и да им је циљ да се што мање Срба појави на изборима.

Председник Општинског одбора ДСС-а за Косовску Митровицу Зоран Савић изнео је низ, како је навео, техничких пропуста у предлогу Министарства за КиМ који је сачињен за гласање у Покрајини и истакао да све то показује да су Срби са Косова грађани другог реда.

Упослити привреду у Београду

Кандидат Демократске странке Србије за градоначелника Београда Александар Поповић изјавио је да ће та странка, ако уђе у власт, у престоници упослити домаћу привреду и да ће пројекте финансирати из прихода града а не из кредита.

Он је приликом обиласка торња на Авали, поводом годишњице његовог рушења у НАТО бомбардовању 1999. године, рекао да је торањ обновљен радом на домаћем пројекту и са домаћим грађевинарима, те да су га обновили "српска снага, памет и рад".

"Управо нам тај податак даје доказ да смо у стању и да радимо, направимо и да иза себе оставимо велика дела. Данас, нажалост, у Београду већину грађевинских послова раде стране фирме. То ћемо променити и максимално ћемо упошљавати домаћу привреду у Београду", истакао је Поповић.

Према његовим речима, торањ је грађен без кредита, искључиво од новца из буџета.

"Он нам доказује да је политика ДСС-а, политика политичке неутралности економске и војне практично реално могуће изводљива", казао је Поповић.

Председник градског одбора ДСС Андреја Младеновић додао је да је торањ започет за време владе Војислава Коштунице, у којој је Поповић био министар.

понедељак, 22. јул 2024.
32° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару