Читај ми!

Чанак: Верујемо Тадићу

ЛСВ је подржала кандидатуру Бориса Тадића за председника, јер је он човек који, за разлику од осталих, испуњава дату реч, рекао председник ЛСВ-а Ненад Чанак.

Председник Лиге социјалдемократа Војводине Ненад Чанак изјавио је да је та странка подржала кандидатуру лидера Демократске странке Бориса Тадића за председнка Србије зато што је он човек који, за разлику од осталих кандидата, испуњава дату реч.

"Иако се у многим стварима не слажемо, попут питања Војводине, он то и каже, за разлику од оних који су до јуче говорили о томе да мора постојати једна држава, једна влада, један народ и један вођа, а ту мислим на Томислава Николића", рекао је Чанак на предизборном скупу у Зрењанину.

Лидер ЛСВ-а је подсетио да је председнички кандидат Српске напредне странке (СНС) Томислав Николић у истом дану када и ЛСВ посетио Зрењанин и заклињао се у Војводину.

"Кад је Томислав Николић рекао Војводина, мора да је крај близу и морамо се покајати. Због тога је наш председнички кандидат Борис Тадић, јер је он једини који може да спречи да се заустави европски пут Србије и да спречи неумитни колапс до кога би у другом случају дошло", рекао је Чанак.

Он је упозорио да већину странака којима су "пуна уста Војводине" интересују само гласови људи које успеју да збуне, јер о Војводини говоре само пред изборе.

"Њих од нас, који живимо овде, разликује то што они овде долазе само по војвођанске гласове, а нас интересује судбина сваке Војвођанке и Војвођанина, без обзира на нацију, веру, политичку оријентацију или завичај", рекао је Чанак.

ЕУ није рај, али су њене алтернативе близу пакла

Лига социјалдемократа Војводине се залаже и залагаће се за улазак Србије у Европску унију иако у ЕУ није рај, рекао је Чанак.

Он је на предизборној конвенцији ЛСВ, одржаној у Српском народном позоришту, рекао да се слаже са тврдњом да ЕУ није рај, али је, нагласио да су "алтернативе Европске уније близу пакла".

"Сада сви ми треба да се боримо за победу, а победа ће се десити када Војводина добије пуну аутономију, односно, добије законодавну, судску и извршну власт, изворне приходе и право на имовину", поручио је Чанак члановима ЛСВ, истичући да је пет посланика те партије у републичком парламенту урадило много више за Војводину него сви други посланици који долазе из Војводине, а чланови су других партија.

Чанак је казао да је за претходне четири године Војводина ускраћена за 600 милиона евра који јој, како је навео, припадају по Уставу Србије.

Према његовим речима, идеја да се то реши била је да покрајинска влада подигне кредит којим би покрила тај минус.

Образлажући због чега би, према његовом мишљењу, Војводина требало да добије законодавну власт, он је рекао да нико боље не разуме проблеме Војвођана од њих самих, а за пример је узео актуелни протест војвођанских паора.

"Ето, десило се да је наше паоре у Војводини изнервирао неко из Београда, и они су зато што су љути на неког у Београду, блокирали пут Зрењанин - Нови Сад", рекао је Чанак.

понедељак, 22. јул 2024.
31° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару