Читај ми!

Јеремић: Николић не може да се промени

Лидер напредњака Томислав Николић биће губитник на предстојећим изборима, рекао Кандидат за посланика ДС Вук Јеремић и искључио могућност сарадње ДС и СНС, јер, како каже Николић једноставно не може да се промени.

Кандидат за посланика ДС Вук Јеремић рекао је да ће лидер СНС и председнички кандидат те странке Томислав Николић бити губитник на предстојећим изборима и искључио могућност сарадње ДС и СНС, јер Николић "једноставно не може да се промени".

"Жао ми је што у оваквим ситуацијама када је потребно државно јединство нисмо у прилици да више сарађујемо и боље радимо са људима у опозицији. Моја жеља је била да сарађујемо и са Николићем, али он је човек који једноставно не може да се промени и са којим не може да се ради", рекао је Јеремић у Нишу.

Јеремић је поводом одржавања избора на Косову и Метохији рекао да ће ти избори бити одржани, јер демократски процес и закони морају бити испоштовани, у складу са међународним нормамаи резолуцијама, а пре свега Резолуцијом 1244.

Јеремић се нада да ће сви међународни, али и домаћи актери, бити одговорни и да неће учинити ниједан корак који би допринео погоршању безбедносне ситуације.

"Ово је велики тест демократије не само Србије, већ и целог региона, али ја верујем да ћемо тај тест проћи", рекао је Јеремић.

Јеремић је рекао да су предстојећи избори у Србији "генерацијски", да је улог велики и да се, с обзиром на проблеме у држави, не сме коцкати са будућношћу.

На изборној конвенцији ДС-а у Прокупљу, Јеремић је рекао да ће се последице евентуалне лоше одлуке на изборима осећати веома дуго.

Ђилас са Ђелићем и Стојковићем на "Научном пикнику"

Градоначелник Београда и носилац листе "Избор за бољи Београд" Драган Ђилас учествовао је са чланом Председништва ДС Божидаром Ђелићем и генетичарем Миодрагом Стојковићем, који је кандидат за посланика демократа, у "Научном пикнику", манифестацији у оквиру Парка науке на Ади Циганлији.

Ђилас је, како се наводи у саопштењу ДС-а, похвалио идеју да се деца преко игре приближе науци и истакао да је Парк науке на Ади Циганлији најбољи пример за то.

Ђелић је истакао је значај тих пројеката и најавио изградњу Центра за промоцију науке, који ће се на основу модерног пројекта изабраног на међународном конкурсу за архитектонско решење градити у Блоку 39 на Новом Београду.

Стојковић је рекао да парк науке у којем деца кроз игру могу да се заинтересују за науку представља својеврстан "инкубатор за потенцијалне младе научнике.

понедељак, 22. јул 2024.
32° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару