Читај ми!

Дачић: ММФ неће кројити политику земље

Представници Међународног монетарног фонда неће моћи да кроје политику земље, рекао председнички кандидат Ивица Дачић. Војводина никад неће бити република, јер аутономија Војводине мора да буде у функцији јачања Србије, истакао Дачић у Новом Саду.

Кандидат за председника Србије и носилац изборне листе СПС-ПУПС-ЈС Ивица Дачић рекао је на предизборном митингу у Новиом Саду да, уколико он буде изабран на ту функцију, представници Међународног монетарног фонда неће моћи да кроје политику земље.

Истичући да је борд директора ММФ-а разматрао предлог да Србија треба још да "стегне кајш" у овој кризи, Дачић је поручио да уколико буде изабран за председника, они у том случају могу да "пакују ствари и иду одавде".

Обраћајући се грађанима Новог Сада окупљеним на Тргу слободе, Дачић је нагласио да жели јаку Србију која ће бити "довољно моћна да брани своје интересе".

Указујући да коалиција окупљена око СПС жели улазак Србије у ЕУ, он је истакао да, ако је цена томе угрожавање националних интереса "онда нисмо заинтересовани за то".

Дачић је рекао да ће после избора бити донети закони којима ће бити ограничена моћ банкарима и финансијском сектору у Србији.

Дачић је рекао да Војводина никад неће бити република, јер аутономија Војводине мора да буде у функцији јачања Србије.

"Покрајина никада не може бити фактор који ће слабити нашу земљу зато што то не желе житељи Војводине", рекао је Дачић и додао да сви они који заговарају причу о Војводини републици треба да се "ману ћоравог посла".

Дачић је рекао да се као министар полиције сусрео са великим проблемом током протеста незадовољних пољопривредника, јер су неки представници опозиције наговарали сељаке да изађу на барикаде, а неки чланови Владе инсистирали на томе да полиција разбије те барикаде.

"Полиција не треба да склања народ са барикада, већ да хапси оне који су људе отерали на улицу", рекао је Дачић.

Председник Јединствене Србије Драган Марковић Палма рекао је, обраћајући се окупљеним присталицама СПС-ПУПС-ЈС, да су ту коалицију прихватили пољопривредници који су ових дана протестовали.

"Када су се на барикадама уверили да знам да возим трактор, пропустили су ме да прођем, док су представнике других партија и коалиција држали у блокади дуже од три сата", тврди Марковић.

Дачић: Опстанак РС витални интерес Србије 

Кандидат коалиције окупљене око СПС-а Ивица Дачић поручио је у Новом Саду да је опстанак Републике Српске витални интерес Србије и да не види никакву могућност промене Дејтонског споразума, којим је дефинисан статус Републике Српске.

"Србија је потписница и гарант Дејтонског споразума и свака промена тог међународног акта мора бити прихваћена од сва три народа и оба ентитета у БиХ", одговорио је Дачић на питање новинара о односу Бањалуке према Сарајеву, односно Београду.

Дачић је рекао и да не види никакву могућност мењања статуса Републике Српске јер, како је нагласио, СПС ће бити стожер и будуће власти у Србији.

понедељак, 22. јул 2024.
32° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару