Читај ми!

Митинг "Преокрета" у Београду

Кандидат коалиције "Преокрет" за председника Чедомир Јовановић поручио је Борису Тадићу и Томиславу Николићу да су исти, јер би хтели у коалицију са "Преокретом", али да немају срца да ураде посао који је потребан Србији.

Председнички кандидат коалиције "Преокрет" Чедомир Јовановић поручио је да су и Борис Тадић и Томислав Николић исти, да траже гласове "Преокрета" и желе коалицију са том листом, али да "немају срца да ураде посао који је потребан Србији".

Јовановић је на скупу "Преокрета" на београдском Тргу Републике рекао да је Тадић водио земљу осам година и да сви могу да виде докле је довео.

"Поруке које шаље ДС, рад, сигурност и инвестиције, представљају увреду за увредом у земљи у којој посла нема, док се страним инвеститорима даје 10 хиљада евра за једно радно место", рекао је Јовановић.

Он је поручио да је Томислав Николић дужан да народу каже истину и захвалио се напредњацима који су се с њим руковали у Краљеву и Крушевцу.

Јовановић се захвалио и Драгану Ђиласу на партнерству током четири године у београдској власти, али је поручио и да "тако више не може".

Лидер "Преокрета" је рекао и да после 6. маја жели да оде на Косово, али не да би, како је рекао, однео терет прошлости, већ да би отворио нове хоризонте за народ који тамо живи.

Јовановић је рекао и да би посетио Хрватску, како би отклонио све препреке између две земље, али и да жели да уради велики посао у Босни "без обзира шта Додик о томе мисли".

Према његовим речима, постоје послове које нико не може да уради сам.

Јовановић је подсетио на послове које је он сам обавио, као када је "ишао да хапси Милошевића и у јазбину у Шилеровој", али, нагласио је, не може сам да организује државу и седам милиона људи у њој.

"Зато сте ми потребни ви", поручио је Јовановић, који је подвукао да само "Преокрет" може да донесе истинске промене у Србији.

Драшковић: Европска будућност нема алтернативу

Председник Српског покрета обнове Вук Драшковић поручио је да европска будућност нема разумну алтернативу, да Србија према Косову треба да се односи као према најближем и специјалном суседу и да српски народ мора да се помири са албанским.

"Ставимо тачку и на Милошевићеву косовску политику, на косовску патриотску пљачку, без формалног признавања косовске независности", нагласио је Драшковић и додао да "Преокрет" значи окретање према српском народу на Косову.

Према његовим речима, коалиција "Преокрет" на предстојећим изборима мора добити двоцифрен резултат, да би ти избори и европска будућност Србије имали смисла, истичући да евроинтеграције немају разумну алтернативу "већ само неразумну и катастрофалну".

Председница АСНС Ранка Савић рекла је да за бољу, модернију и ефикаснију државу нису потребне само промене, већ преокрет истичући да је Србија лидер у региону по броју поништених приватизација, а да скорашње реаговање државе под притиском ЕУ неће донети бољитак радницима који су у таквој приватизацији остали без посла.

Иако је Србија почела да се мења 2001. године, како је рекао лидер СДУ Жарко Кораћ, цена те промене је смрт Зорана Ђинђића, који је убијен да би се те промене спречиле.

"Србији је потребна алтернатива, а ови што се нуде као алтернатива из Булевара Ратка Младића то нису", сматра Кораћ.

На скупу је прочитано и писмо подршке глумаца, редитеља, писаца, новинара и других јавних личности у којима позивају грађане да 6. маја глас дају "Преокрету", "јер је са том коалицијом могућа модерна и уређена Србија".

На скупу су говорили и кандидати Преокрета за посланике Миљенко Дерета, Захарије Трнавчевић и редитељка Јелена Богавац.

Скупу су присуствовали портпаролка Специјалног суда Маја Ковачевић Томић, сликари Коста Бунушевац, Срба Траванов и Биљана Цинцаревић, редитељ Пуриша Ђорђевић, глумац Бора Тодоровић, музичар Срђан Гојковић Гиле, новинар Бошко Јакшић, водитељ Милан Калинић и други.

понедељак, 22. јул 2024.
28° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару