Читај ми!

Тадић: Избори одлука о будућности

Нема никакве дилеме да ће се Србија после избора 6. маја променити, али да ли на боље или горе зависи од избора грађана, рекао Борис Тадић. Имамо изборе око важних и тешких тема будућности - пореза, политичких реформи и успостављања правне државе, истакао Тадић.

Кандидат за председника Србије и лидер Демократске странке Борис Тадић поручио је, на конвенцији коалиције "Избор за бољи живот" у Нишу, да се на изборима 6. маја одлучује о даљој будућности земље и сваког њеног грађанина.

"Избори који долазе су веома битни јер нема никакве дилеме да ће се након 6. маја Србија променити, али поставља се питање да ли ће се мењати на боље или на горе", истакао је Тадић.

Тадић је рекао да је власт радила да Србија буде боља, просперитетнија, са већим кредибилитетом и шансама.

"Данас у Србији имамо изборе око важних и тешких тема будућности - пореза, политичких реформи, успостављања права и правне државе, за већи наталитет. То су теме које погађају све земље у Европи. Србија је данас поштована у региону, сарађује са свима и њени грађани поносно путују по свету", рекао је Тадић.

Према његовим речима 6. мај ће бити велики празник демократије и слободе, одлучујући за будућност сваког наредног дана, јер ће бити од пресудне важности како ће Србија изгледати 2012, али и 2014. и 2020. године.

"Ови избори дефинишу карактер наше земље, односно да ли ћемо живети слободно, поносито, или у земљи пуној оптерећења и под великим притиском. Неће бити лако прве године, али након тога долазе промене на боље. Знам то јер сам посвећен томе", поручио је лидер ДС.

Тадић је објаснио да се и током ове предизборне кампање бори за нове инвестиције, и да је данас разговарао са власником "Геокса" о улагањима у Ниш, а пре неколико дана и са групацијом "Калеаро", која ће покренути производњу "Телефункена" у том граду, али и са "Бенетоном" који треба да прошири инвестиције у Србији.

"Боримо се за интересе ове земље свакога дана. Иза нас су и дела и велика енергија, а испред нас су велика енергија и спремност да даноноћно радимо", поручио је Тадић.

Очувати интегритет

Према његовим речима, за разлику од других не каже да ће поднети оставку ако га неко изложи притиску око неког питања, већ да ће тражити решења.

"Мој став је - ако ме ико икада стави пред императив да одустанем од Косова, наставићу да трагам за решењем и нећу одустати од очувања интегритета наше земље. И свих ових година најлакше је било одустати", истакао је Тадић.

Како је истакао кандидат за председника коалиције "Избор за бољи живот", и сада би било лакше одустати, јер посао председника није лак - подразумева да у свако доба човек буде спреман и процени шта је у интересу народа.

"Они који желе да нас победе на изборима нису бољи од нас, већ лошији, и промене које они могу да издејствују су промене на горе, не на боље, урушавају постојећи кредибилитет, воде нас степеницама доле, и нико не зна куда те степенице воде", нагласио је Тадић.

Лидер Демократске странке истакао је да је његов мотив за нову кандидатуру био да постигне још нешто више за земљу, да изгради још који километар пута, болнице, обданишта, да склопи још један мировни споразум, да реши проблем Косова, да се помири са још неким са којим се још нисмо измирили, и да створи већу извесност за децу.

Тадић је најавио да ће борба против корупције бити један од приоритета у наредном периоду и затражио да се направи унакрсно испитивање имовине сваког политичара у земљи, почев од њега.

"Тражим да се испита како се не би бацала прашина у очи људима, они су за мене недостижни милијардери. Ја сам годинама председник и нисам био у прилици да покупујем те станове и куће, јер нема те плате да их покупујем, а они су то од опозиционих плата могли. То није логично", рекао је Тадић.

Јеремић: Тадић трансформисао Србију

Члан Председништва ДС-а Вук Јеремић рекао је да је Тадић тај који је направио трансформацију земље, који је извукао Србију из позиције у којој је била, те да смо данас земља која има другу врсту угледа у свету него раније, земља кандидат за чланство у ЕУ и неко са ким се озбиљно рачуна када је реч о стабилности, миру и региона Западног Балкана.

"Наследили смо велики проблем који други немају, а то је угрожавање интегритета Србије. Када је Косово прогласило независност, сви су мислили да је готово. Ми смо дипломатским напорима, мирним средствима, први пут у историји, успели да одбранимо позицију ове земље и виталне државне интересе", рекао је Јеремић.

Према његовим речима 2015. године, када наша земља буде председавала ОЕБС-ом, поново ће се светски лидери окупити у Београду. Јеремић је уверен да ће од септембра Србија бити на челу УН, и поново прва међу једнакима.

Председник Социјалдемократске партије Србије Расим Љајић рекао је да је победа листе "Избор за бољи живот" извесна, али да жели убедљиву победу како би могла да се састави стабилна влада.

Они који остану код својих кућа 6. маја ће, према његовим речима, направити погрешан избор, и грађани треба да гласају, не као у прошлости против нечега, већ за програме који се нуде и људе који су иза себе оставили трага.

На конвенцији су говорили и генетичар Миодраг Стојковић, кандидат за градоначелника Ниша Драгослав Ћирковић, а конвенцији је присуствовао и премијер Мирко Цветковић.

понедељак, 22. јул 2024.
27° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару