Читај ми!

Јадранка Шешељ: Бесплатно школство за све

Када СРС дође на власт, омогућићемо бесплатно студирање за све студенте на првој години студија, каже кандидаткиња Српске радикалне странке за председника Србије Јадранка Шешељ.

Кандидаткиња Српске радикалне странке (СРС) за председника Србије Јадранка Шешељ рекла је да образовање мора да буде доступно свима, а не да буде привилегија деце богатих родитеља.

"Када СРС дође на власт, омогућићемо бесплатно студирање за све студенте на првој години студија. Сви свршени средњошколци моћи ће потпуно бесплатно да упишу жељене државне факултете, а статус 'буџетског студента' у наредној години задржали би уколико положе све испите", рекла је Јадранка Шешељ.

Како је пренео СРС, Јадранка Шешељ је истакла да ће радикали укинути ПДВ на уџбенике, наставна средства и књиге. Усвојићемо програм мера који ће за циљ имати поделу бесплатних уџбеника свим ученицима који похађају основну школу, и социјално угроженим ученицима средњих школа", рекла је Јадранка Шешељ.

Кандидаткиња радикала за председника поручила је у Крагујевцу да никада неће изневерити интересе државе и народа, да се никада неће одрећи Косова и Метохије и да хоће да се бори за обичног човека да живи пристојно и достојанствено.

Наводећи да је СРС једина странка која није одустала од својих идеја, Шешељева је рекла "да због тих идеја лидер радикала Војислав Шешељ већ десет година страда у Хашком трибуналу".

"За последњих 12 година смењивања истих странака на власти Србија је доведена до пропасти, а народ на ивицу егзистенције. До тога нас је довела политика Бориса Тадића, а Томислав Николић грађанима нуди то исто - НАТО и Европску унију и одрицање од Косова и Метохије", рекла је Шешељева на скупу радикала у спортској хали "Парк".

Потпредседник СРС-а Зоран Красић позвао је бираче да сви буду јединствени око идеологије и политичког става Војислава Шешеља и оценио да 6. маја нису само избори већ и референдум.

"Главна одлука јесте да ли ћемо да изаберемо Србију или Европску унију", рекао је Красић и додао "Српска радикална странка нема конкуренцију на изборима" као и да "Србију из европског и демократског блата могу да извуку замо они који су верни Србији".

Члан Извршног одбора СРС-а Верица Радета рекла је "да се поред власти над Србијом надвила још једна већа опасност, а то је Српска напредна странка".

"На Ђурђевдан Борис мора да оде, Тома не сме да прође, српски радикали морају да победе јер ми смо најбоље што Србија може да има", рекла је Радета и поручила : "Будите сигурни Војислав Шешељ ће бити у парламенту у новом сазиву".

уторак, 23. јул 2024.
26° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару