Читај ми!

Тадић: Обилазница срце система

Oбилазница код Батајнице, која је саставни део обилазнице око Београда, није посвећена само Београду већ читавој Србији и представља срце транспортног система најоптерећенијег пута, рекао кандидат за председника Србије коалиције "Избор за бољи живот" Борис Тадић.

Кандидат за председника Србије коалиције "Избор за бољи живот" Борис Тадић рекао је да обилазница код Батајнице, која је саставни део обилазнице око Београда, није посвећена само Београду већ читавој Србији и представља срце транспортног система најоптерећенијег пута.

Тадић је новинарима приликом обиласка завршних радова на деоници од Стражевице до Батајнице код петље Батајница, рекао да ће Србија завршетком тих радова решити хроничан проблем транспорта и комуникације кроз земљу.

"Ово је срце транспортног система и најоптерећенији пут у Србији. Завршетком ових радова бићемо у стању да решимо хроничан проблем транспорта и комуникације кроз нашу земљу", рекао је Тадић.

Кандидат те коалиције за градоначелника Београда Драган Ђилас уверен је да ће сви радови на том путу бити завршени до почетка летње сезоне, а да ће најкасније за две године сви камиони и тешка возила "бити протерани" из Београда.

Тадић и Ђилас су се сложили да када се развија Београд развија се и цела Србија.

Изградња петље код Батајнице за неколико година довешће, према Тадићевим речима, до развоја привредних зона, не само код тог насеља, већ и много шире.

"У наредних седам, осам година Србија ће бити апсолутно премрежена аутопутевима и верујем да ћемо у наредних четири године 75 одсто грађана приближити мрежи аутопутева. То је уједно и шанса за запошљавање", рекао је Тадић.

Према његовим речима, квалитетно финансирање обезбеђено кроз аранжмане са Светском банком, Европском инвестиционом банком, Европском банком за обновуи развој, као и кроз билетерарне односе са Азербејџаном, Русијом и Кином.

То су, нагласио је, била најповољнија средства која могу да се обезбеде на тржишту новца.

Ђилас је уверен да ће сви радови на том путу бити завршени до почетка летње сезоне, а да ће најкасније за две године сви камиони и тешка возила "бити протерани" из Београда.

Радимо и други део профила и крајем идуће године завршићемо део до Бубањ Потока. Ово је запослило пола Србије, то је будућност за Београд. Када се развија Београд, развија се и цела Србија, рекао је Ђилас.

Ђилас се захвалио радницима и фирмама ангажованим на том послу, као и министру инфраструктире Милутину Мркоњићу на томе што су посао урадили на време.

Тадићу и Ђиласу приказан је кратак филм о изградњи обилазнице, а раније данас они су обишли тунел код Стражевице и мост Кијевски поток.

"Геокс" долази у Ниш?

Борис Тадић је у Нишу разговарао са власником компаније "Геокс" Мариом Полегатом који намерава да инвестира у Србији.

Компанија "Геокс", која по производњи и продаји обуће у свету заузима друго место, намерава да отвори производни погон у Нишу који ће запослити 500 радника, преноси Танјуг.

Након разговора, Тадић је рекао да је за њега посебно важно да у плановима за улагање буду узети у обзир делови Србије који нису имали довољно инвестиција. Ниш је, према његовим речима, један од тих градова, а то су и Сомбор, Бечеј, Кикинда...

Тадић је подсетио да са "Геоксом" већ годинама разговара о интернационализацији његове производње у Србији, због чега се, како је рекао, нада да ће у најскорије време та фирма донети одлуку о начину пословања у Србију.

То се односи не само на производњу, већ и на проширење продајне мреже, навео је Тадић и додао да је жеља наше владе да се овде пресели и производња спортске опреме "Диадора".

Председник компаније "Геокс" Полегато оценио је да је Тадић много доброг урадио за Србију, да је приближио Европи, због чега га, како је рекао, цене и у Италији. Он је пожелео Тадићу да победи на изборима и да Србија што пре постане део ЕУ.

"Многи Срби у Италији носе ципеле марке 'Геокс' и желимо да им омогућимо да их убудуће нађу и овде", поручио је Полегато.

уторак, 23. јул 2024.
26° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару