Читај ми!

Регионална хроника, 27. април

Израда пројектне документације за обилазницу из Косјерића, изградња затвореног базена и сеоских путева, приоритети су коалиције "Избор за бољи Живот" у Пожеги коју чине ДС, СПО и Зелени Србије. ЛДП -Преокрет из Крагујевца залаже се за веће ангажовање жена у свим сферама друштвеног живота, а ДСС за привредни опоравак Крагујевца.

Бошњачка демократска заједница упутила је позив челницима града и Санџачке демократске странке Сулејмана Угљанина да одговоре због чега у последњих двадесет година није отворено ниједно радно место.

Сеад Шаћировић је рекао да није тачно да је незапосленост у Новом Пазару и Санџаку на нивоу Србије. Он се такође осврнуо и на проблем Интернационалног универзитета и затражио његово хитно решавање.

Пожега: Конвенција коалиције "Избор за бољи живот - Борис Тадић - Пожега"

Педесет и два одборничка кандидата, коалиције "Избор за бољи живот - Борис Тадић - Пожега", са конвенције на којој су представили суграђанима своје приоритете, истакли су да тим који побеђује не треба мењати. 

Они су подсетили да су њихови приоритети израда пројектне документације за обилазницу из Косјерића, изградња затвореног базена и сеоских путева.

Милован Мићовић, носилац листе "Избор за бољи живот - Борис Тадић", Пожега каже да ово нису нереални планови и да ће све ово што су обећали и испунити.

Коалицију "Избор за бољи живот" у Пожеги чине ДС, СПО и Зелени Србије.

Крагујевац: ЛДП - "Преокрет" за веће учешће жена у политици

Преокрет на својој листи одборничких кандидата у Крагујевцу има више жена него што је законски минимум, истичу у овој политичкој опцији.

Носилац листе "Преокрет Др Зоран Тодоровић" залаже се за веће ангажовање жена у свим сферама друштвеног живота.

Тодоровић истиче да ће се Либерално-демократска партија и "Преокрет" убудуће залагати за што веће учешће жена у укупном политичком животу Србије и њихов масовнији избор на одговорне функције на свим нивоима.

Либерално-демократска партија Крагујевац није се ослањала само на законске норме поштовањем броја кандидаткиња, већ оне у ЛДП-у имају равноправну улогу, истичу у овој партији.

"Жене се успешно боре за своје место у друштву и зато сада све треба да преузмемо одговорност и да се активирамо", рекла је трећа на листи Преокрета, Мирјана Манић кандидаткиња за одборника "Преокрета".

ДСС за привредни опоравак Крагујевца

Градски одбор Демократске странке Србије најављује привредни опоравак Крагујевца, по доласку на власт. Кандидати за одборнике разговарали су са мештанима Месне заједнице Бубањ и представили програм за опоравак града који су, кажу, осмислили у сарадњи са стручњацима, али и грађанима Крагујевца.

Кандидат за одборника и народног псоланика те странке Косара Станковић каже да ДСС пред грађане не излази са нереланим обећањима и да ће по доласку на власт доследно спроводити програм опоравка града.

У ДСС-у кажу да ће најпе укинути све таксе и намете који, кажу, урушавају сваку могућност да људи живе часно.

У тој партији кажу да ће им приоритет бити и решавање проблема незапослености и стварање амбијента за нова запошљавања, пре свега младих.

ДС нуди конкретне програме развоја

Председник градског одбора у Крагујевцу Душан Обрадовић рекао је да Демократска странка, пред грађане Крагујевца, излази са конкретним програмима и да њихов план једини може да допринесе даљем развоју Крагујевца до 2016. године.

Пројекти бесплатних хладњача и самозапошљавања у пољопривреди, оцењује, требало би да допринесе повратку младих на село.

Обрадовић је позвао Крагујевачане да шестог маја изађу на изборе и не дозволе да неки други, како каже, одлуче како ће град изгледати у наредне четири године.

СДС-СДП: Реформе могуће само уз нови политички покрет

Коалиција Социјалдемократски савез - Социјалдемократски покрет, Драгутин Станојловић Баја, оранизовала је предизборни скуп у центру Крагујевца, симболично у улици којом су некада пролазиле хиљаде радника, а сада, кажу незапослени, губитници транзиције њима нуде решење.

Славиша Лазић, кандидат те коалиције за одборника у Скупштини града Крагујевца каже да су на њиховој листи млади, талентовани људи који, како каже, желе и знају да реше проблем.

Коалиција СДС-СДП поручила је Крагујевчанима да нови концепт реформи може донети само нови политички покрет.

Шабац: ГГ "За наш Шабац" жели градоначелницу

Група грађана "За наш Шабац" сматра да град треба да води жена. Њихова кандидаткиња за градоначелницу је Новка Радовановић, инжењер геодезије.

Новка Радовановић, кандидаткиња за градоначелницу Шапца ГГ "За наш Шабац", каже да су жене као сараднице и раднице много организованије, савесније и да мисле на будућност своје деце, што је, како каже, будућност свих нас.

На листи, која ће на изборима бити под бројем два, међу 25 кандидата за одборнике петнаест је дама. За њих, али и све чланове ове групе грађана, уређење града посебно обале Саве и упошљавање младих, је, како кажу, основни задатак.

Врање: СНС предао листе за локалне изборе

СНС позива Врањанце да изађу на изборе и определе се за опцију која им одговара, уз препоруку да, како кажу, не расипају гласове на мале странке.

Драган Николић, председник ОО СНС каже да имају програм, људе, идеје, енергију и жељу да све промене из корена.

Свих седам општинских одбора СНС у Пчињском округу предало је листе за локалне изборе.

Ниш: ГГ Боље, УРС, Партија радника и сељака и Реформисти за решавање кључних проблема

На иницијативу ГГ Боље, писмо о намерама за решавање кључних проблема у Нишу потписали су још представници УРС-а, Партије радника и сељака и Реформистичке странке. Позив је био упућен представницима свих 14 изборних листа за Скупштину града Ниша.

Милан Јовановић из ГГ Боље каже да је то показатељ њихове локалне политичке сцене и подсећа да се у кампањи и остале партије залажу за борбу против корупције, департизацију и нова радна места.

уторак, 23. јул 2024.
24° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару