Читај ми!

Јеремић: Дипломатија привлачи инвестиције

Задатак српске дипломатије, у овој и наредним годинама, је да привуче инвестиције, изјавио члан Главног одбора Демократске странке Вук Јеремић у Крагујевцу.

Члан Главног одбора Демократске странке Вук Јеремић изјавио је у Крагујевцу да је задатак српске дипломатије, у овој и наредним годинама, да привуче инвестиције.

"Од пресудног је значаја какви ће људи водити Србију и да ли ће знати како се да се ухвате у коштац са великим светом и да доведу у земљу мали део инвестиција који ће за нас бити велики", рекао је Јеремић у разговору са грађанима у центру Крагујевца, где је посетио предизборни штанд ДС-а.

Јеремић је прошетао пешачком зоном заједно са амбасадором Србије у Сједињеним Америчким Државама Владимиром Поповићем, који је Крагујевчанин, и оценио да је веома важно да тај град на тако важном месту има човека који је у стању да привуче инвеститоре.

Према речима Јеремића, данас је време када је сваки долар на свету дефицитаран, за који се бије велика утакмица, важно да се утиче на то у ком правцу ће ићи капитал.

"Онај ко не буде познавао свет, ко не зна језик света и не разуме како се с њима прича и како се им се прилази, неће бити у ситуацију да добије инвестиције", рекао је Јеремић и навео да у Србији постоји само једна снага која зна како да се то уради, а то је ДС.

Стефановић: Општине у тржишној утакмици

Члан Председништва Демократске странке Борко Стефановић рекао је да све општине треба да се такмиче у тржишној утакмици, а Сремска Митровица је у том погледу много одмакла захваљујући управо демократској власти у том граду.

Он је рекао да сву енергију треба усмерити на то да се смањи незапосленост, побољшају зараде, настави са подстицањем страних и домаћих инвестиција и оснивању развојне банке.

У разговору са младима тога града на штанду ДС, Стефановић је истакао да је неопходно да се изграде нови студентски домови и обезбеде услови за бесплатно школовање на првој години студија.

Стефановић је, у оквиру Каравана Демократске омладине "Избор младих за бољи живот - Борис Тадић", посетио Сремску Митровицу, где су на трибинама млади кандидати за народне посланике представили омладинску политику те странке.

Пајтић: Кључна одлука се доноси 20. маја

Врло је битно да Борис Тадић победи на председничким изборима и зато не смемо заборавити да се кључна одлука доноси 20. маја, изјавио је потпредседник Демократске странке Бојан Пајтић.

"Желимо да наставимо у истом правцу, али је за то неопходно не преспавати 6. мај и још je важније бити будан 20. маја и изабрати бољи живот", рекао је Пајтић на трибини каравана Демократске омладине.

Пајтић је истакао да је Борис Тадић поштован свугде у свету и да је то поштовање требало заслужити и додао да би "долазак Томислава Николића на место председника успорио пут Србије у Европу".

"Ови избори заиста јесу питање лепог укуса. Мало је срамота када видимо ко нам је опозиција. Ова земља заиста заслужује много бољу опозицију и због тога смо ми осуђени на победу на изборима и сигурно ћемо победити", поручио је Пајтић члановима Демократске омладине.

Осим Пајтића члановима Демократске омладине обратили су се председник Демократске омладине Нови Сад и кандидат за одборника у градској скупштини, Даниел Борбаш, кандидат ДС за посланика у Скупштини АП Војводине, Јелена Балашевић, председник Демократске омладине и кандидат за народног посланика Балша Божовић и каднидат за посланика у републичком парламенту Љубан Панић.

уторак, 23. јул 2024.
24° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару