Читај ми!

Штампање листића за парламентарне изборе

У штампарији "Службеног гласника" вечерас почело штампање 7.061.712 листића за парламентарне изборе у Србији. Гласачки листићи ће бити штампани у више језичких варијанти, у зависности од тога који су језици и писма у службеној употреби у појединим општинама и градовима.

Вечерас је  уштампарији "Службеног гласника" почело штампање 7.061.712 листића за парламентарне изборе у Србији.

Заменик председника Републичке изборне комисије Славољуб Миленковић објаснио је да тај број обухвата број од 7.026.579 бирача у Србији, док ће се 35.133 гласачких листића штампати као резерва, што је 0,5 одсто укупног броја бирача.

Гласачки листић, који ће бити светло љубичасте боје, штампаће се у више језичких варијанти у зависности од тога који су језици и писма у службеној употреби у појединим општинама и градовима.

Тако ће листић са једном, две или три језичке варијанте бити штампан на формату хартије А-4, а листић са четири или пет језичких варијаната на формату А-3.

На предстојећим парламентарним изборима биће 18 изборних листа, а под бројем један ће бити листа "За бољи живот - Борис Тадић", следе листе "Српска радикална странка - др Војислав Шешељ", "Уједињени региони - Млађан Динкић", "Чедомир Јовановић - Преокрет", а на петом месту је листа "Покренимо Србију - Томислав Николић".

На шестом месту на листићу је листа "Демократска странка Србије - Војислав Коштуница", на седмом "Ивица Дачић - СПС, ПУПС, ЈС", на осмом "Двери за живот Србије", на деветом "Савез војводјанских Мадјара - Иштван Пастор", а на десетом "Реформистичка странка - проф. др Милан Вишњић".

На 11. месту на гласачком листићу биће "Странка демократске акције Санџака - др Сулејман Угљанин", па следе Покрет радника и сељака, "Социјалдемократски савез - Небојша Лековић", листа коалиције "Све заједно - БДЗ, ГСМ, ДЗХ, ДЗВМ, Словачка странка - Емир Елфић", као и листа Коалиције Албанаца Прешевске долине.

На 16. месту је "Црногорска партија - Ненад Стевовић", на 17. листа "Комунистичка партија - Јосип Броз", а на 18. листа "Ниједан од понудјених одговора".

Директор "Службеног гласника" Слободан Гавриловић рекао је да ће цео поступак штампања листића бити под видео надзором и да ће се тај материјал чувати.

Гавриловић је рекао и да ће штампање листића за председничке изборе, које је почело у суботу, завршити ноћас, као и да ће листићи за све изборе бити прво послати у иностранство и то 30. маја, да ће на Косово и Метохију бити послати 1. маја, а на остала места 2. маја.

уторак, 23. јул 2024.
24° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару