Читај ми!

ДС: План за европску перспективу

Демократска странка је једина партија која има јасан план и тим који може да обезбеди европску перспективу Србији, рекао у Ваљеву Драган Шутановац. Незапослени, од 45 до 65 година, добиће другу шансу за посао тако што ће се субвенције за нова радна места условити њиховим упошљавањем, рекао Божидар Ђелић у Пожеги.

Потпредседник Демократске странке Драган Шутановац рекао је да је једино ДС, предвођен Борисом Тадићем, политичка партија у Србији која има јасан план и тим који у најкраћем могућем року може да обезбеди европску перспективу Србији.

Шутановац је истакао да је европска перспектива неопходна да би се у земљи оствариле инвестиције, посао и сигурност за све грађане.

"Да би Србија била стабилна и да би грађани могли да живе поштено од свог рада неопходно је да створимо друштво у којима ће инвестиције, посао и сигурност бити могући свим грађанима Србије", рекао је Шутановац у Ваљеву.

Потпредседник ДС-а је, као пример позитивног пословања, навео ваљевску компанију "Крушик" подсетивши да је то предузеће у последње четири године остварило већи извоз него у претходних 25 година.

Према његовим речима, то показује да уколико се уложи велика енергија и постоји добар план и људи да и системи који су били јако лоши данас могу да буду пример целој Србији.

Шутановац је претходно на штанду ДС у центру града разговарао са грађанима Ваљева.

Ђелић: Друга шанса за посао

Члан Председништва ДС Божидар Ђелић изјавио је у Пожеги да ће средња генерација незапослених грађана, старости од 45 до 65 година, добити "другу шансу за посао у животу", тако што ће ДС у новом мандате владе условити давање субвенција за нова радна места, њиховим упошљавањем.

Ђелић је обећао и да ће у наредне четири године аутопут доћи до Пожеге. "То гарантујемо са 165 километара урађеног аутопута и још 180 киломенара који су у изградњи", рекао је Ђелић.

Он је изјавио и да је уверен у победу "Листе за бољи живот-Борис Тадић" и најавио одлучну борбу против корупције. Према његовим речима, њихови политички противници за ту борбу немају кредибилитет.

"Како ће они да се боре против криминала, када имају на листи људе са Интерполових потерница или 'докторе за крадуцкање' као што је Велимир Илић?", запитао се Ђелић. Он је поручио становницима Пожеге да 6.маја не предају Србију у непоуздане руке, већ да гласају за "председника маратонца" Бориса Тадића.

Стефановић: СНС није подржао европске законе

Српска напредна странка се данас представља као странка европске оријентације, а њени посланици у Народној скупштини нису подржали ниједан од осам закона неопходних за европску будућност Србије, рекао је у Врњачкој Бањи кандидат на посланичкој листи "Избор за бољи живот - Борис Тадић" Борислав Стефановић.

На трибини која је организована у оквиру Каравана Демократске омладине, Стефановић је рекао да је од тренутка стицања статуса кандидата за чланство у Европској унији у Немачкој за три пута порасло интересовање инвеститора за улагања у Србију, а у Италији још и више.

"Ми сада већ говоримо о стотинама страних фирми које у овом периоду долазе у Србију да покрену производњу. Стотине страних и домаћих фирми које ће добијати постицај, то су хиљаде и хиљаде нових радних места", рекао је Стефановић.

Према његовим речима, опозиционе странке само констатују проблеме и дају обећања, али не и како ће да их спроведу, за разлику од Демократске странке која се у свим областима друштвеног и економског живота храбро суочила са проблемима.

Стефановић је оценио да против криминала напредњаци не могу да се боре кад у својим редовима имају Богољуба Карића, Велимира Илића, Александра Вулина и њихове пријатеље "који су стицајем околности у иностранству".

Стефановић је рекао да су на политичкој сцени Србије и они који су за потпуну изолацију земље, што би Србију оставило без савезника и довело до даљег цепања интегритета. С друге стране, како је рекао, одустајање од Косова и Метохије би показало да Србија није озбиљна држва.

"Ако кажете хоћемо само Космет, а не и ЕУ, изгубићете и једно и друго, јер нећете имати капацитет да браните Косово. Ми ћемо тај проблем решити, ДС и Тадић су представили план у четири тачке за Космет који је први план у историји Србије који је представљен Западу, а да није одбијен", истакао је Стефановић.

ДС: Предлог СНС-а охрабрује криминалце

Демократска странка сматра да предлог Српске напредне странке да се измени Закон о одузимању имовине стечене кривичним делима охрабрује потенцијалне криминалце и да је у супротности са европским стандардима.

Предлог СНС-а да се измени Закон о одузимању имовине стечене кривичним делима тако што ће се тек по правноснажности пресуде одузимати имовина криминалцима охрабрује потенцијалне криминалце, јер им омогућава да отуђе имовину коју су стекли на незаконит начин, наводи се у саопштењу ДС-а.

У саопштењу се наводи да ДС сматра да је овакав предлог у супротности са европским стандардима, јер ће омогућити и стимулисати криминалце, који су стекли империје тако што су отимали вршећи најтежа кривична дела, да и даље краду.

Из ДС поручују да ће и даље подржавати независност и самосталност правосудних институција које спроводе Закон о одузимању имовине стечене кривичним делима, јер се, како напомињу, на тај начин грађанима Србије враћа отето кроз улагања у сигурне куће, обданишта, куповину инкубатора, речју - у бољу и сигурну будућност, наводи се у саопштењу.

уторак, 23. јул 2024.
23° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару