Читај ми!

Тадић: Оборили смо криминал на колена

Србија је успела да обори криминал на колена, рекао председнички кандидат коалиције "Избор за бољи живот" Борис Тадић додавши да ће исто тако успети да се избори и с корупцијом. То је важан услов да се у наредних пет година заврше преговори о чланству у ЕУ, навео Тадић.

Председнички кандидат коалиције "Избор за бољи живот" Борис Тадић рекао је да је Србија успела да обори криминал на колена и да ће исто тако успети да се избори с корупцијом, што је изузетно важан услов да се у наредних пет година заврше преговори о чланству у ЕУ, а да Србија тако постане чланица и пре 2020. године.

Ако настави путем којим је кренула, поручио је Тадић на предизборном скупу у Бољевцу, Србија и пре 2020. може постати пуноправна чланица ЕУ, чиме ће се отворити могућност да добије део од 17 милиона радних места које ЕУ планира да отвори до 2020. године.

Тадић је истакао да је до тада потребно урадити много тога, а да је посебно важно да се на том путу Србија бори за сваку инвестицију и свако радно место, да смањи бирократију, успостави правни систем и избори се са корупцијом.

У том смислу, он је подсетио да је актуелна власт успела да обори криминал на колена.

"Криминалци не смеју да управљају медијима, странкама и ресурсима друштва и не смеју да инвестирају у образовање, као што им је била намера пре неколико година. То више није могуће, јер смо криминал оборили на колена", навео је Тадић.

"Оборићемо га и на плећа у најскорије време и завршити ту причу у Србији. И борићемо се са корупцијом. Изузетно је важно да знамо да само правна сигурност обезбеђује долазак инвеститора и бржи пут ка ЕУ. Судови и тужилаштва треба да раде свој посао, сви морају да поштују законе и Србијом не сме да влада корупција, која је пошаст савремене цивилизације", рекао је Тадић.

Европска будућност Србије

Србија не сме да одустане од своје европске будућности, поновио је Тадић, јер идеја Евопе "за нас је инструмент бољег живота, веће сигурности и извесности и могућности за нова радна места".

"Чак 17 милиона радних места ЕУ планира да отвори до 2020. године и ми већ до тада увелико треба да будемо чланица Уније, како бисмо били део тог колача", рекао је Тадић, истичући да остатак радних места треба да се отвори кроз привлачење страних инвестиција и подстицање предузетништва.

Као важну тачку свог председничког програма Тадић је навео и очување интегритета земље, не само на Косову и Метохији, већ на свим тачкама Србије које у будућности могу бити угрожене.

"Водили смо мировну политику, политику сарадње са регионом и помирили смо се са свима са којима смо били у завади. Наставићемо тако! Србија је незаобилазан чинилац мира у региону, а измирили смо се и међу собом, што не значи да нећемо победити наше ривале. Има опет да их победимо", поручио је Тадић.

Он је од грађана затражио подршку за његов план, истичући да је сигуран да по завршетку глобалне економске кризе Србија може доживети велико убрзање и велики раст запослености.

Одржали смо политику и Европа и Косово

Ми смо, упркос свим нападима и претњама, одржали политику и Европа и Косово и нећемо одустати од ње, јер не желимо да доведемо у питање територијални интегритет било које тачке наше земље, поручио је председнички кандидат листе "Избор за бољи живот" и лидер Демократске странке Борис Тадић.

То је решење којим Србија чува свој суверенитет, интегритет, идентитет и животе својих сународника, налази практична решења, омогућава нормализацију живота, поручио је Тадић на предизборном скупу у Зајечару и нагласио да таква политика заслужује ново поштовање.

Тадић је истакао да је то начин да Србија брани Косово и сопствене интересе, а да не прекине пут европских интеграција.

Обраћајући се грађанима Зајечара, Тадић је рекао да страни инвеститори обезбеђују нова радна места и доводе нове технологије у српску индустрију.

Тадић је истакао да је потребно наставити изградњу инфраструктуте и повећати улагања у пољопривреду и додао да је план да се Зајечар аутопутем повеже са Коридором 10, што ће обезбедити да у овај град дође више инвеститора.

Обраћајући се грађанима Бољевца, Тадић је оценио да је ЕУ "инструмент бољег живота, вишег нивоа сигурности, веће извесности за децу и младе људе и веће могућности за отварање радних места".

Тадић опонентима: Не играјте се будућношћу

Разговарајући са грађанима у Бору и Мајданпеку, Борис Тадић је рекао да конкурише за дужност председника државе, а не за "владара живота и смрти", а политичким опонентима поручио је да се не "играју будућношћу Србије" залажући се за измене закона којима би се прекинула пракса да држава одузима имовину стечену криминалом.

"Не конкуришем за владара живота и смрти. Конкуришем за посао и дужност председника Републике коју желим да обављам у складу са законом и правом. Тако сам се владао свих претходних година, а да би то било и даље могуће наша мисија је изградња правне државе", истакао је лидер ДС.

Зато је критиковао политичке противнике који се залажу да се прекине с праксом одузимања имовине стечене криминалом, јер би се, како је рекао, тиме вратила снага криминалцима, који су "најзад бачени на колена".

Тадић је истакао да су такви захтеви политичких противника директан удар на велики успех који је актуелна влада постигла у борби против организованог криминала.

"Сматрам да држава има право да одузме ту имовину привремено и да на тај начин ослаби сваког потенцијалног извршиоца новог кривичног дела", казао је Тадић.

Оборили смо криминал на колена, морамо да их оборимо и на плећа, казао је Тадић и додао да би прекид праксе одузимања имовине значио и лошу поруку инвеститорима да Србија није сигурна земља.

уторак, 23. јул 2024.
22° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару