Љајић: Зукорлић тражи алиби за пораз

Расим Љајић изјавио да муфтија Мумер Зукорлић оптужбама на рачун Санџачке демократске партије унапред покушава да пронађе алиби за пораз који ће доживети на председничким изборима.

Лидер СДПС Расим Љајић изјавио је да председнички кандидат Групе грађана муфтија Мумер Зукорлић оптужбама на рачун Санџачке демократске партије унапред покушава да пронађе алиби за пораз који ће доживети на председничким изборима.

Љајић је, реагујући на Зукорлићево саопштење у коме се наводи да челници СДП данима покушавају да заплаше, уцене и одврате грађане од подршке муфтији на изборима, истакао да се Зукорлић од самог подношења кандидатуре "само жали, тужи и оптужује".

"Зукорлић је свестан пораза и у старту тражи алиби", рекао је Љајић Танјугу.

Он је навео да су "бесмислене" Зукорлићеве притужбе на бирачки списак и регуларност изборног поступка који спроводе државни органи и указао да оне исључиво служе да се прикрије низ нерегуларности и злоупотреба приликом прикупљања потписа подршке Зукорлићевој кандидатури".

"То су обичне бесмислице. Сви ми можемо да се жалимо на бирачки списак. Али, прави проблем није у томе, већ у чињеници да је велики проценат потписа на листи подршке Зукорлићу нерегуларан, јер су узимали податке из базе Исламске заједнице у Србији и те грађане, без њиховог знања, уписивали за подршку Зукорлићу", истакао је Љајић.

Он је додао да се свакодневно јављају људи који су уписани на листу подршке председничкој кандидатури муфтије, а који тврде да ништа нису потписали и да уопште нису ни учествовали у том процесу.

"То је тактика `дрште лопова` или како људи кажу `повика на вука, а лисица месо једе`. Боље да уместо што напада друге ћути и покрије се ушима због споствених нерегулрности", рекао је Љајић.

На Зукорлићеве притужбе на нерегуларност изборног поступка, реаговала је и Републичка изборна комисија, истичући да Зукорлићева листа има своје представнике у РИК-у и да је могла да искористи право да се жали, али да то до сада није учињено.

Како је Танјугу рекао секретар РИК-а Вељко Одаловић, од момента проглашења збирне изборне листе, односно листе кандидата када су у питању председнички избори, сви учесници имају право увида у сав изборни материјал.

Зукорлић је раније саопштио да 15 одсто бирача који су подржали његову кандидатуру нису уписани у Јединствени бирачки списак и да му РИК и Министарство за људска и мањинска права и државну управу и локалну самоуправу не дозвољавају да провери о којим се лицима ради, како би се она у уписала у списак.

Муфтија је такође рекао да челници СДП-а Расима Љајића и функционери локалне управе Нови Пазар поседују базу података бирача који су подржали његову кандидатуру и да те бираче "данима покушавају заплашити, уценити и одвратити од подршке муфтији Зукорлићу".

уторак, 23. јул 2024.
27° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару