Читај ми!

Шутановац: Не водимо прљаву кампању

Предизборна кампања је "једна од најпристојнијих од 90-их година", оценио Драган Шутановац, одбацујући оптужбе ДС води "прљаву политичку кампању". У Србију је дошло доста страних инвестиција, али да може и боље, поручио Божидар Ђелић.

Потпредседник Демократске странке (ДС) Драган Шутановац оценио је данас у Чачку да је предизборна кампања "једна од најпристојнијих од 90-их година" и одбацио оптужбе појединих опозиционих странка да владајућа странка води "прљаву политичку кампању".

"Нисам приметио да се води прљава политичка кампања, осим плаката које је лепила Српска напредна странка и који су показали који део Српске радикалне странке је својевремено водио ту врсту кампање", рекао је Шутановац новинарима.

Он је изразио жаљење што се поједини политичари ограђују "сами од себе" и не могу да прихвате оно што су причали пре четири године.

"Наша жеља је само била да прикажемо грађанима Србије ко је шта обећавао. ДС је обећавала европску Србију и ми смо обезбедили статус кандидата, након чега имамо повећане инвестиције", рекао је Шутановац.

Он је истакао да, по његовој оцени, ова политичка кампања није обележена "прљавим стварима".

"Мислим да је ово једна од најпристојнијих кампања које се воде од 90-их година и то је свакако заслуга Бориса Тадића који је умерен и никада није упутио нијендну оштру реч својим политичким противницима", рекао је Шутановац.

Ђелић: Може и боље

Члан Председништва ДС Божидар Ђелић указао је данас у Сремској Митровици да је у протеклом периоду у Србију дошло доста страних инвестиција и да су отварена нова радна места, али да може и боље.

"Добро је што се страним инвеститорима дају подстицајна средства за отварање нових радних места, али мораћемо инсистирати да запошљавају и лица старијих од 45 година, с обзиром да она данас изузетно тешко долазе до посла", истакао је Ђелић у разговору са грађанима Сремске Митровице.

Ђелић је још једном рекао да је важно што је Србија добила статус кандидата за улазак у ЕУ, али да посао није завршен, јер се морамо изборити да што пре добијемо и датум за почетак преговора.

Говорећи о значају уласка Србије у ЕУ када је у питању аграр, Ђелић је навео пример Хрватске, која ће сада за пољопривреду годишње добијати 600 до 700 милиона евра, док су укупна подстицајна средства за ову област из нашег буџета 250 милиона евра.

Ђелић је посетио фабрику "Термопродукт РС-1" у индустријској зони Сремске Митровице.

уторак, 23. јул 2024.
25° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару