Читај ми!

Поповић: Бржа легализација у Београду

Доласком ДСС-а на власт у Београду ће бити убрзан процес легализације, а сви предмети који су незаведени биће враћени општинама, изјавио кандидат Демократске странке Србије за градоначелника Београда Александар Поповић.

Кандидат Демократске странке Србије за градоначелника Београда Александар Поповић изјавио је да ће доласком ДСС-а на власт у Београду бити убрзан процес легализације, а да ће сви предмети који су незаведени бити враћени општинама.

Поповић је поручио и да ће бити прописана једнака правила за легализацију на територији целог града, а за 50 одсто бити смањене цене самог поступка.

Он је рекао и да ће доласком на власт Демократске странке Србије бити преиспитан и систем зонирања, и да је скандалозно да тај део Београда буде четврта зона, те да се плаћају неупоредиво више таксе од реалних.

Говорећи о проблему предугог чекања на издавање грађевинских дозвола, Поповић је истакао да ће ДСС ограничити време за њихово издавање, јер је јасно да тај процес, како је навео, тренутно стоји и кочи инвеститоре.

"Анализираћемо тренутно стање и орочити усвајањем планова детаљне регулације на целој територији Београда, јер недостатак тих планова онемогућује добијање локацијских дозвола, односно добијање грађевинских дозвола, а самим тим и изградњу привредних и приватних објеката", рекао је кандидат ДСС.

Поповић је истакао и да је проблематичан рад катастра и да ће ДСС у Београду у договору са републиком временски ограничити одлуке које се доносе у катастру.

"Велики број предмета стоји необрађен у катастру, а велики број грађевинских објеката би, када би катастар брже радио, почео да се гради и од тога би имали корист грађевинска индустрија и индустрија грађевинског материјала", навео је он.

Поповић је истакао да град и република не решавају те проблеме већ се задужују због чега је Београду и Србији неопходна нова власт.

"Општина Звездара се задужила више од милион евра за пројекте који неће допринети стварању услова за привређивање и могућности да се тај кредит врати. Ова власт је углавном радила на задуживању Београда и Србије и због тога Београд и Србија треба да имају нову власт", нагласио је он.

Поповић је још једном, седми пут, позвао господина Драгана Ђиласа да о свиме што је урађено и што треба да буде урађено у Београду разговарају у емисији на телевизији са националном фреквенцијом.

уторак, 23. јул 2024.
27° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару