Читај ми!

Динкић: Угледати се на Ђинђићеву владу

УРС ће омогућити "да сви региони добију свој фијат", а грађани посао, поручио лидер те странке Млађан Динкић у Прокупљу. Нова влада мора да се угледа на владу Зорана Ђинђића, истакао Динкић.

Лидер Уједињених региона Србије Млађан Динкић рекао је у Прокупљу да ће УРС омогућити "да сви региони добију свој фијат", а грађани посао и једнаке шансе за нормалан и достојанствен живот и оценио да нова влада мора да се угледа на владу Зорана Ђинђића.

"Нова влада мора одмах кренути у озбиљне промене као што је то урадила влада Зорана Ђинђића", рекао је Динкић на предизборном скупу УРС-а у спортској хали "Зоран Ђинђић" у Прокупљу, а наводи се у саопштењу УРС-а.

Према његовим речима, Србија је јака само ако има јаке регионе, а УРС ће још јаче наставити да се бори за једнаке шансе за све градове и општине у Србији упркос, како је навео, учесталим нападима у последњих неколико дана.

Динкић је оценио да су ти напади знак да се поједини плаше јаких региона.

"Мени се нешто чини да се плаше вас који не живите у Београду и нас који смо вас ујединили. Зато сам поносан што сам овде са вама у Прокупљу у хали спортова која носи име нашег великана Зорана Ђинђића, јер он је био најјачи онда кад су га највише нападали", рекао је Динкић.

Лидер УРС-а је поручио да је потребно разбити илузију да ће Европа решавати српске проблеме и навео да се залаже да Србија што пре постане члан ЕУ.

"Европа неће решити нама проблеме уместо нас, ако чекамо њих, никада нећемо постати чланови. Хајде да убрзамо пут тако што ћемо сами да нападнемо проблеме", рекао је лидер УРС-а.

Динкић је оценио да је Србија "заглављена у веома тешкој ситуацији као и 2000. године" и да нова влада после избора 6. маја мора одмах да разбије партократију, укине бројне намете привреди, реформише систем пореза на додату вредност, обезбеди дупло већи аграрни буџет, уведе директан избор градоначелника и председника општина и разбије политички монопол партијских централа.

Станковић: Решавати проблеме одмах

Председнички кандидат Уједињених региона Србије (УРС) Зоран Станковић рекао је да Србија мора одмах да почне да решава проблеме, јер ће до чланства у Европској унији проћи године.

Станковић је рекао да Србија не треба да буде пасивна на путу ка чланству у ЕУ, већ треба да уложи напоре да своје проблеме решава одмах, јер ће до чланства проћи године, а до тада живот грађана Србије не сме да буде на чекању, саопштио је данас УРС.

"Нама Европа јесте потребна, али је битније да одмах сами упрегнемо снаге и направимо уређену земљу у којој сви региони имају једнаке шансе", поручио је Станковић.

Према његовим речима, у Европску унију треба да уђе цела Србија, а не само Београд и Нови Сад.

"Србија мора да постане земља јаких региона, јер је и Европа данас простор јаких региона. Морамо да искористимо регионалне шансе и на тај начин градјанима омогућимо бољи живот", рекао је председнички кандидат УРС-а.

Станковић је рекао да решења за питања која муче Србију, попут сиромаштва, корупције и великих регионалних разлика, морамо да нађемо сами, и то одмах, како би људи у свим регионима Србије добили једнаке шансе за достојанствен живот.

уторак, 23. јул 2024.
32° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару