Регионална хроника, 24. април

СПС у Шапцу позвао грађане да гласају за њихову народну листу. Група грађана Двери за живот Ужица повели суграђане у породичну шетњу залажући се за стварање једнаких услова за живот и у сеоским и у градским насељима. Градски одбор СНС у Крагујевцу, представио "План за покретање Крагујевца", који предвиђа смањење броја незапослених, реконструкцију јавних предузећа и уређење града.

Шабачки социјалисти, који на изборе излазе у коалицији са Социјалдемократском партијом  Србије и Шабачким покретом, позивају грађане да гласају за број девет и њихову народну листу на којој је 69 одборничких кандидата - пензионерa, пољопривредникa, предузетника, лекара и професора.

Зоран Бортић, носилац листе СПС - СДС - Шабачки покрет, каже да ће ови кандидати знати да на адекватан начин помогну својим грађанима да живе боље.

Крагујевац: ДС потписала протокол о сарадњи

Крагујевачке демократе, потписале Протокол о сарадњи између коалиције "Избор за бољи живот - Борис Тадић" са Партијом зелених, Удружењем грађана Рома "Стабло" и "Стана", Удружењем параплегичара и квадриплегичара "Шумадија" и Градском организацијом Удружења ратних ветерана инвалида и породица погинулих бораца Србије.

Душан Обрадовић, носилац листе "Избор за бољи живот - Борис Тадић" у Крагујевцу, каже да је је ова подршка потврда да све већи број грађана у политици демократа препознаје своје интересе.

Председник Удружења "Стабло" Милан Петровић оценио је да је Протокол о сарадњи изузетно значајан за ромску заједницу, јер их је и до сада, како каже, Демократска странка искрено подржавала.

СПС - ПУПС - ЈС за развој шумадијског села

Успешна сеоска домаћинства попут Драгића Петровића из Грбица све су ређа у Шумадији, села су све старија, а пољопривредна производна неисплатива, истакли су кандидати колиције "СПС -  ПУПС -  ЈС",  који су у оквиру предизборне кампање за локалне изборе разговарали са мештанима села Грбице, Пајазитиово, Поскурице, Шљивовац и  Велики Шењ.

Кандидат за одборника те коалиције Владимир Којић рекао је да се "СПС- ПУПС - ЈС" залажу за већа улагања државе у развој пољопривреде.

Неопходно је, кажу, развијати комуналну инфраструкутуру на селу, како би се млади бавили пољопривердом и живели од свог рада.

Ужице: Двери за једнак живот у селу и граду

Група грађана Двери за живот Ужица, залажу се за стварање једнаких услова за живот Ужичана и у сеоским и у градским насељима, а приоритет будуће градске власти је демографско питање, кажу одборнички кандидати Двери, који су повели суграђане у породичну шетњу.

Драган Крсмановић, носилац листе Двери за живот Ужица каже да нико са њихове листе нема искуства у политичком животу, што је, како каже предност, јер су се они определили за политику како би нешто променили.

На листи Двери је двадесет и троје одборничких кандидата за 67 места у градској скупштини.

Промоција кандидата Демократске омладине

На путу кроз Србију, караван Демократске омладине у Ужицу је представио кандидате за народне посланике и градске и општинске одборнике листе "Избор за бољи живот - Борис Тадић".

Милош Вујић, кандидат за градског оборника Демократске омладине Ужица истакао је да се они највише залажу за реформу високог образовања, фер услове запошљавања, права трудница и подстицање омладинског предузетништва.

Међу 67 одборничких кандидата ове листе за ужичку градску скупштину, Милош Вујић и Јасмина Матић су из редова Демократске омладине Ужица.

Крагујевац: СНС изнео план за покретање Крагујевца

Градски одбор Српске напредне странке у Крагујевцу, представио је План за покретање Крагујевца, који предвиђа смањење броја незапослених, реконструкцију јавних предузећа и уређење комуналне инфраструктуре и урбанистичко преуређење Крагујевца.

Председник Градског одбора напредњака Радомир Николић, каже да су у тој странци анализирали ситуацију у Крагујевцу, открили узроке проблема и пронашли начине за њихово решавање, што су и представили Крагујевчанима.

Напредњаци најављују да ће победом на локланим изборима помирити Крагујевац и Београд и у будућој Влади Србије имати стабилног партера на чију помоћ, како кажу, у реализацији свог плана рачунају.

Пирот: ДС и странка Зелени Србије за заштиту животне средине

Општински одбор Демократске странке Пирот и странка Зелени Србије - Покрет за Пирот, потписали су Споразум о међусобној сарадњи којим су најављене заједничке акције везане за едукацију и подизање свести грађана о важности заштите животне средине.

Зелени Србије ће, према речима Данијела Лилића, настојати да  са својим партнерима од Пирота направи Регионални еколошки центар кроз многобројне пројекте, од којих је најзначајнији "Леап".

ПредставнициДемократске странке још једном су позвали грађане да на предстојећим изборима гласају за људе и њихова дела, а не само за политичке партије.

уторак, 23. јул 2024.
31° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару