Читај ми!

Дачић очекује дупло више гласова

Предеседнички кандидат СПС-а Ивица Дачић поручио бирачима да не расипају гласове на Демократску странку и Српску напредну странку јер, како је рекао, оне без СПС-а не могу да формирају нову владу.

Председник Социјалистичке партије Србије Ивица Дачић критиковао је лидере демократа и напредњака, Бориса Тадића и Томислава Николића, због тога што, како је рекао, Србији нуде двопартијски систем.

Гостујући у емисији "Око", Дачић је навео у Србији није могућ двопартијски систем и рекао да је веома чудно то што се многи ставови СНС и ДС поклапају.

Он је поручио бирачима да не расипају гласове на те две странке, а политичким безобразлуком назаво то што су напредњаци позвали грађане да не гласају ни за кога сем за ДС и СНС.

"Мени је најбитнији народ, јер ја сам народни кандидат. А они чији су?", запитао се Дачић.

"Не оптерећујем се тиме колико ћемо гласова добити. Радио сам свој посао најбоље што сам могао. Полиција је друга институција по реду, одмах након цркве, којој народ највише верује. Кад је то још било? Сав мој рад ће бити оцењен на изборима", рекао је лидер СПС-а.

Дачић је поновио да очекује да коалиција око СПС-а добије двоструко више гласова него на прошлим изборима.

Он је подсетио да његова листа на овим изборима нема ни предизборне спотове: "Нису нам потребни спотови. Нећемо да као Тадић и Николић бацамо паре на спотове. Одакле им паре"?

Дачић каже да се бори да има што већи утицај на доношење одлука и да његову реч поштују више него што су чинили до сада.

"Ако ДС и СНС неће заједно да праве коалицију, мораће да поштују оног без кога не могу. Сада нисмо успели да направимо широки левичарски блок у Србији, али за следеће изборе сигурно ћемо ујединити социјалдемократске партије, синдикате и направити широки фронт левице. Србији су потребни препород и правда. Ми то немамо", указао је Дачић.

Он се осврнуо и на често помињану департизацију у овој кампањи истичући да су то нереална обећања.

"Ја још нисам срео политчки систем без партија. Вишестрначки систем није савршен, али не постоји бољи систем од њега. Зашто се ДОС борио пушкама да уђу у јавна предузећа 2000, а сада причају о департизацији? Лажу вас јер не причају о основним проблемима, него о департизацији, температури у шталама, парадајзу", рекао је Дачић. 

Председник СПС-а указује да у овој кампањи сви беже од суштинских тема, а да је он један од ретких који не прати истраживања јавног мњења и не слуша препоруке страних агенција, него како каже, слуша само свој народ.

Говорећи о европским интеграцијама Србије, Дачић је рекао да Европска унија жели Србију у свом чланству, али под условима који су, како је навео, за Србију тешко прихватљиви.

"Ако стално држимо погнуту главу, од ове земље неће бити ништа. Нас Европа хоће али под својим условима, који су нам тешко прихватљиви", рекао је Дачић.

Према његовим речима, Србија мора наћи модус да уђе у ЕУ и да дође до прихватљивог решења за Косово и Метохију.

Каже да ће на том путу бити много проблема, чему сведоче и стална хапшења и инциденти на Косову.

"Питајте Николића и Тадића где нам је граница. Рећи ће вам тамо где пише у Уставу. Ја сматрам да нам је граница у реалном животу, на северу Косовске Митровице и да је сваки напад преко те тачке, напад на Србију", истакао је Дачић.

Он је додао да Србија мора јасно да каже шта хоће, шта јој је политика и будемо спремна да доноси одлуке, јер нема право да се према Србима на Косову и Метохији понаша као да не зна шта су јој циљеви.

Приметио је и да су се и ДС и СНС прећутно сложили око одлуке да се на Косову не одрже локални избори: "Очигледно је да те две партије иду на брифинге у иностранство, а ја идем на брифинг једино код мог народа".

Дачић је позвао народ да не наседа на предизборне бајке и подсетио да су овакве кампање већ виђене у Србији.

уторак, 23. јул 2024.
30° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару