Читај ми!

Јовановић: Створити Европу у Србији

Од Србије мора да се направи европска земља, рекао председнички кандидат ЛДП-а Чедомир Јовановић у Рашки. То ће бити могуће тек кад се успостави ред у земљи, истиче Јовановић.

Кандидат за председника Србије и лидер "Преокрета" Чедомир Јовановић рекао је да од Србије мора да се направи европска земља, напоменувши да ће то бити могуће тек када се у њој успостави ред.

"Стварност нам је оваква зато што живимо у лоше организованој држави. Уместо тумарања од данас до сутра потребна је визија. Овде сви траже посао. Зато је наша обавеза да запослимо Србију", поручио је Јовановић грађанима у Дому културе у Рашки.

Међутим, како је рекао Јовановић, Србија неће бити запослена тако што ће политичари доћи међу народ, нудећи посао и куповати тиме гласове, већ тако што ће они створити политичке претпоставке за нормалан развој земље.

Јовановић је истакао да "никада више Србијом не сме управљати она политика која испред себе поставља питање цене идеја", додавши да од народа не тражи гласове, већ договор.

"Ја од вас не тражим гласове, већ тражим да се договоримо. Потребно је да направимо државу. Ми своју земљу немамо. И зато смо овако изгубљени и усамљени. Данас је наша земља у свему другачија од света који смо ми правили", оценио је Јовановић.

Према његовим речима, после избора потребно да се утврди редослед политика које ће се спроводити и место које сваки политичар има у тим политикама.

"Ми смо заостала земља. Ми смо друштво које се није реформисало у складу са начином на који се реформисао преостали свет. Било би нам лакше да је било више памети претходних година и више разумевања", навео је лидер "Преокрета".

Драшковић: Нормализовати односе са суседима

Лидер Српског покрета обнове Вук Драшковић изјавио је да се односи Србије и њених суседа морају што брже и безусловно нормализовати и учинити што блискијим.

Драшковић је на предизборном скупу у Бору рекао да Србија треба да иде у Европу, али да су јој најближе и најдраже земље са којима је била у заједничкој држави - Словенија, Хрватска, Босна и Херцеговина, Црна Гора и Македонија.

"Са њима нормализовати безусловно односе, нормализовати односе са Косовом. Нема признавања формално независности, свега другог и нормалног живота и помирења мора бити", рекао је лидер СПО, која је члан коалиције "Преокрет".

Та коалиција је, према његовим речима, потребна због изградње стабилне државе и нове политике, која је наставак политике "великог преокрета која је водјена у Србији од 1990. до 2000. године".

"Ми кажемо да смо наставак оног великог преокрета и оних истих циљева и зовемо пре свега оне људе који су преварени, чији су идеали погажени, од 1990. до 2000. године, да стану под боје старе борбене заставе и да се боримо за своје старе циљеве", навео је Драшковић.

уторак, 23. јул 2024.
30° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару