Читај ми!

Регионална хроника, 23. април

Нова социјалдемократија Србије предала листе за локалне изборе у Шапцу и Крагујевцу. На скупу ЛСВ у Кикинди речено да тај граде желе да врате у сам врх развијених, у Зрењанину УРС представио програм развоја пољопривреде, у Нишу СНС указала на последице лоше приватизације, док је СРС истакла да је њихов циљ да врате раднике у погоне. У Лозници одборничке листе предала КП - Јошка Броз и ГГ Двери.

Основана пре двадесет дана, Нова социјалдемократија Србије је најмлађа партија у Србији и на шабачкој политичкој сцени.

Број 13 на изборној листи за њих има посебну симболику, каже Владан Кулезић, носилац листе Нова социјалдемократија Србије Шабац. Према његовим речима, тај број симболизује срећу, изненађење, примећеност на изборима, што за њих значи прелазак цензуса.

На изборе шабачки нови социјалдемократи излазе самостално.  На листи су  23 кандидата за одборнике који ће се, како наводе, залагати за решавање основних проблема суграђана и враћање достојанства сваког човека.

Кикинда:  ЛСВ жели да врати Кикинду у сам врх развијених

Оно што треба средити у Кикинди је незапосленост, пијаћа вода и комплетна инфраструктура, сматрају чланови Лиге социјалдемократа Војводине. Они су се окупили на породичном ручку, којем су присуствовали челници странке и свих 39  кандидата за одборнике.

Милош Шибул, кандидат за покрајинског посланика, наглашава да је Лига социјалдемократа Војводине, само у Кикинди, у последње четири године добила је више од четири стотине нових чланова. Ти чланови хоће и могу да воде овај град и успешно га врате у сам врх развијености, где је био у старој Југославији - истичу кикиндски Лигаши.

Активисти СНС-а разговарали са грађанима

После разговора са грађанима Микронасеља у Кикинди, активисти Српске напредне странке рекли су да становници тог дела града желе да им се уреде спортски терени, врати експозитура банке и реши проблем паса луталица. Према речима Светислава Вукмирице, кандидата за покрајинског посланика, највећи проблем је аерозагађење које проузрокује тешка обољења.

Кикиндски напредњаци истичу да неће допустити да их заобиђе Банатска магистрала, да им канали буду запуштени, а њиве суве.Шабац: Нова социјалдемократија Србије предала листу

Ниш: СНС - приватизације оштетиле републички буџет

Представници Српске напредне странке у Нишу рекли су да су приватизације Дуванске индустрије и Ниш експреса биле незаконите и да су њима оштећени републички буџет и мали акционари.

Председник Окружног одбора СНС Момир Стојановић рекао је да је у моменту приватизације Дуванска индустрија вредела 1,1 милијарду евра, а да јавност и грађани Ниша знају да је фабрика продата за 386 милиона.

СРС - Циљ је да се радници врате у погоне

Представници Српске радикалне странке у Нишу подсећају да је компанија ЕИ некада запошљавала 28.000 радника и да их данас има тек стотинак.

Бојан Крстић, потпредседник ГО СРС Ниш, рекао је да ће Српска радикална странка, када дође на власт, вратити раднике у погоне и залагати се за поништавање свих штетних транизиција које су учињене на штету грађана и њихових радника.

Прокупље: Покрет социјалиста у борби против корупције

Покрет социјалиста Прокупља залагаће се, како су рекли, за борбу против криминала и корупције, унапређење здравства, социјалне заштите и заштите животне средине. Председник општинског одбора покрета социјалиста Прокупља Ратко Зечевић рекао је да ће се за лепши и бољи град и богатије село борити свим расположивим снагама.

Покрет социјалиста Прокупља на локалне изборе излази самостално.

Лозница: КП -Јошка Броз за развој породице и социјалне правде 

Комунистичка партија - Јошка Броз, назив је листе Градског комитета у Лозници која, са двадесет кандидата, излази самостално на изборе за одборнике Скупштине Града. Ова странка ће се, како су рекли, залагати се за програм ширења породице, спречавање беле куге и социјалну правду.

Владимир Савић, носилац листе Комунистичка партија - Јошка Броз позвао је радничку класу, студенте, ђаке и пензионере да изађу на предстојеће изборе у што већем броју и да гласају за Комунистичку партију која ће се, како је рекао, борити за њих и њихова права.

Двери предале листу за одборнике

Група грађана Двери предали су у Лозници трећинску листу са двадесет кандидата, међу којима је 6 жена, за градску скупштину коју ће, уместо досадашњих 54, чинити 59 одборника.

Листу ГГ Двери, која у Лозници наступа самостално, подржало је 620 грађана.

Крагујевац: Нова Социјалдемократија Србије предала листу

У трци за одборнике Скупштине града Крагујевца, Нова социјалдемократија Србије - Душан Јањић предала је изборну листу десета. Према њиховим речима, то је странка модерне
европске левице која окупља представнике свих друштвених група.

Новица Костић, председник Гадског одбора у Крагујевцу, каже да је њихова снага у младим људима, студентима, лекарима, докторима наука, а две трећине кандидата за одборнике, чине жене. Бирачима се, како је рекао, представљају својим радом, а не обећањима.

Решавање проблема грађана, приоритет крагујевачких демократа

Носилац листе "Избор за бољи живот - Борис Тадић" и председник крагујевачких демократа Душан Обрадовић и кандидат на листи демократа Владимир Петровић, амбасадор Србије у САД, разговарали су са становницима насеља Аеродром, Виногради и Угљешница.

Они су представили програм Демократске странке на штанду код пијаце насеља Аеродром, обишли продавце и разговарали са грађанима о проблемима који их муче. Продавци на тезгама су се углавном жалили на високе цене закупа тезги, а Владимир Петровић је обећао да ће се крагујевачка ДС залагати да се те цене снизе како би, поред накупаца, на пијаци било и пољопривредних произвођаца, којима је закуп велики издатак.

Зрењанин: УРС представио програм развоја пољопривреде

Представљајући пројекат развоја пољопривреде, чији је основ аграрна политика вођена од 2004. до 2006. године, из УРС-а кажу да у области аграра политичари на локалу морају да слушају идеје струковних пољопривредних удружења, јер она најбоље знају шта је неопходно за развој пољопривреде.

Душан Јуванин, носилац листе УРС-а за локалне изборе у Зрењанину, рекао је да се залаже за дупло већи аграрни буџет на локалу, као и за принцип да о пољопривреди не може да се одлучује без пољопривредника.

Изборна листа "За опстанак Зрењанина УРС - Душан Јуванин" за локални парламент има педесет кандидата.

уторак, 23. јул 2024.
30° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару