Читај ми!

ДСС: Власт излази у сусрет захтевима Брисела

Неорганизовањем и непризнавањем изборних резултата локалних избора на КиМ власт жели да изађе у сусрет захтевима Брисела и немачке канцеларке Ангеле Меркел, рекао портпарол ДСС-а Петар Петковић.

Демократска странка Србије је оценила да је "апсолутно недопустива", како тврди, најава власти у Србији да неће признати резултате локалних избора уколико их општине на Косову и Метохији саме буду организовале.

"То је недопуство, јер се и Звечан и Зубин Поток где треба да буду одржани локални избори налазе у систему локалних самоуправа и као што ће се локални избри одржати у Краљеву, Крушевцу, Нишу, Новом Саду, исто тако треба да буду одржани у Звечану и Зубином Потоку због тога што је то по Уставу Србије", рекао је портпарол ДСС-а Петар Петковић на конференцији за новинаре.

Петковић је казао да "тако говори одлазећа власт у Београду, а исто тако говори и илегална приштинска власт, као да се ради о некој координираној политици одлазеће власти у Београду и косовских Албанаца у Приштини, а све уперено проитив Срба на Косову и Метохији".

Према његовим речима, власт у Србији жели да, неорганизовањем, неодржавањем и непризнавањем изборних резултата локалних избора на Косову и Метохији, изађе у сусрет захтевима Брисела и немачке канцеларке Ангеле Меркел.

"Остало је да је дуг за добијање кандидатуре да власт у Србији не организује локалне изборе на Косову и Метохији", рекао је Петковић и додао да се ради о томе да се неодржавањем локалних избора крене са процесом гашења српских институција на Косову и Меохији.

Он је рекао да Брисел жели да власт у Србији укине своје, једине легалне институције на Косову и Метохији, "јер Косово не може бити независно, па све и да га призна цео свет, уколико то не уради држава Србија".

"Због тога се толико врши пристисак на садашњу власт и на Србију", рекао је Петковић и додао да ће се локлални избори на Косову и Метохији одржати, јер је то по Уставу и Резолуцији 1244.

Поповић: Оживљавање задруга и туризма 

Кандидат Демократске странке Србије за градоначелника Београда Александар Поповић изјавио је у београдској општини Сопот да је неопходно оживљавање прољопривредних задруга и туризма.

"У Сопоту од четири постојеће практично не ради ни једна пољопривредна задруга, а будућност доброг дела Београда управо је пољопривредна производња. У Сопоту је неопходно оживети пољопривредне задруге", рекао је Поповић окупљенима у центру Сопота.

Према његовим речима, туризам је такође важан за развој тог дела Београда, али и целе престонице, јер су на подручју Сопота и планина Космај и излетиште Бабе.

"Желимо да се посветимо туризму и да отворимо нова радна места у тој области, да обезбедимо додатне приходе за град", рекао је Поповић. 

Он је казао и да програм ДСС-а за Београд предвиђа равномерну покривеност подручним амбулантама и домовима здравља за које би та странка у првих шест месеци установила стандарде у примарној здравственој заштити.

"Желимо да помогнемо и школство, односно да уведемо аутобусе за децу из подручних одељења који би их сваки дан возили у матичне школе, да се тако обезбеде исти услови образовања", рекао је Поповић. 

Поповић је још једном позвао кандидата Демократске странке за градоначелника Драгана Ђиласа на јавну дебату у којој би разговарали о свему што је урађено добро или мање добро, као и о ономе што тек треба да се уради у главном граду.

уторак, 23. јул 2024.
29° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару