Читај ми!

Николић: Власт обмањује грађане

Политичари на власти много боље живе од грађана Србијe, које обмањују разним обећањима, рекао председнички кандидат Српске напредне странке Томислав Николић у Такову. Пред нашим очима развио се организовани криминал, а нико ништа није предузимао да се то сузбије, истакао Николић.

Председнички кандидат Српске напредне странке Томислав Николић рекао је у Такову да политичари на власти много боље живе од грађана Србијe, које обмањују разним обећањима.

Николић је положио цвеће на споменик Другом српском устанку у Такову, подигнутом против турске власти пре 197 година.

Лидер напредњака је рекао да су грађани Србије у претходне четири године живели како је власт хтела и обећао да ће, ако победи на изборима за председника Србије, народ живети како грађани буду желели.

Пред нашим очима развио се организовани криминал и много корупције, рекао је Николић и додао да нико ништа није предузимао да се то сузбије.

Николић је поручио да сумња да актуелна власт има намеру да заиста преиспита спорне приватизације.

"Најавили су да ће то учинити до 2018. године. Шта ће им шест година за то. Да неће можда да ухапсе Цветковића, Влаховића, Ђелића. Врана врани очи не вади", рекао је Николић на предизборном скупу у Ариљу.

Председнички кандидат напредњака је окупљенима поручио да ће та странка, уколико дође на власт, привремено запослити 800 отпуштених судија и тужилаца којима ће дати сву документацију и рок од два месеца да преиспитају спорне приватизације.

Приватизације које су изведене по закону, како је рекао, неће дирати, али ће ако се утврди да је било неправилности, кривци морати да одговарају, без обзира на страначку функцију и положај у друштву.

Николић је поновио и да ће се власт СНС на унутрашњем плану понашати као Карађорђе, а на спољашњем као Милош Обреновић.

У оквиру обиласка моравичког и златиборског округа Николић је посетио Таково, Горњи Милановац, Косјерић, Пожегу, а до краја дана обратиће се и грађанима Ивањице, Гуче и Чачка.

Стефановић: Ђилас тера инвеститоре

Председник Београдског одбора Српске напредне странке Небојша Стефановић рекао је да градоначелник Београда Драган Ђилас ставом који је показао приликом посете бившег градоначелника Њујорка Рудолфа Ђулијанија "тера инвеститоре".

Стефановић је на конференцији за новинаре испред Скупштине града оценио да је то "наставак лоше политике коју градска власт спроводи четири године".

Према његовим речима, Ђулијанијева порука Београђанима била је веома једноставна - ако има сувише политичке администрације има могућности за корупцију, а ако има много корпуције не могу се привући страни инвеститори и отворити радна места.

Стефановић сматра да је Ђулијанијева посета пружила охрабрење и наду да у Београду може нешто да се уради.

"ДС је своју политику у последње четири године водила тако да је резултат те власти 25 одсто незапослених у главном граду, да је задужење града 850 милиона евра и да је 60.000 малих и средњих предузећа затворено или пред затварањем", тврди Стефановић.

Активисти СНС држали су плакате на којима је писало "Господине Ђиласе не терајте инвеститоре", "Доста лажних обећања" и "Хоћу посао".

Нема договора са УРС

Члан Председништва Српске напредне странке Зорана Михајловић негирала је данас да постоје било какви "тајни или јавни договори" СНС и Уједињених региона Србије (УРС) о сарадњи, како су то пренели поједини медији.

Она тврди и да се Демократска странка бави негативном кампањом, јер "нема програм" и да су део кампање најновији написи који су се појавили у медијима о сарадњи СНС и УРС .

"Ми у Српској напредној странци са гнушањем одбацујемо било какав договор са УРС-ом, тајни или јавни", рекла је Михајловићева на конференцији за новинаре.

СНС, додала је она, сматра да су они који су владали Србијом у претходних 12 година "и те како одговорни за данашње стање у земљи", а то су, како сматра, ДС, СПС и Г17 плус, односно УРС.

Мале странке не могу да донесу промене у земљу и њима се "не може веровати да неће након избора наоправити коалицију са ДС", истакла је она и позвала грађане да не расипају гласове.

Глас за мале странке, рекла је Михајловићева, директно је глас за ДС.

Она је навела и да је коалиција "Покренимо Србију" једина која може да заиста и покрене земљу и донесе промене.

Према писању медија кандидат СНС за председника Томислав Николић и лидер УРС-а Млађан Динкић договорили су се да њихове две странке направе коалицију после објављивања резултата избора 6. маја.

Медији тврде да су се двојица лидера начелно сагласили да би следећу владу могли да праве заједно, а да је Динкић тражио да УРС преузме привредни и финансијски сектор у новој влади.

уторак, 23. јул 2024.
29° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару