Читај ми!

ЛСВ: Правосуђе рак рана Србије

Правосуђе је рак рана Србије, рекао у Кикинди председник ЛСВ-а Ненад Чанак. Катастрофално стање у тој области неопходно променити одмах после избора, јер је потпуно јасно да правосуђе у Србији "уопште не функционише", оценио Чанак.

Председник Лиге социјалдемократа Војводине Ненад Чанак оценио је да је правосуђе рак рана Србије, и да катастрофално стање у тој области неопходно променити одмах после избора, јер је потпуно јасно да правосуђе у Србији "уопште не функционише".

"Највиши правосудни орган у земљи, Апелациони суд, преполовљава казне сваком изгреднику који је хтео да неког убије или је убио неког, или је хтео да бакљом неког спали", рекао је Чанак у Кикинди, где је разговарао са кандидатом ЛСВ-а за председника општине Милошем Шибулом.

Чанак сматра да ни "друге ствари" не функционишу најбоље, али, како је рекао, прво је потребно договорити се о томе шта је истина.

"Истина се мења од избора до избора и од потребе за коалицијом до потребе за коалицијом, а то је потпуно погрешно јер се стиче утисак да је све релативно и да је све могуће", навео је Чанак.

Председник ЛСВ је истакао да није могуће заборавити шта се све догађало у Србији деведесетих година и ко је то све организовао и спровео.

"Не може се заборавити ни то да је само прошле године у Кикинди испод тла на којем се налазимо извучено нафте у вредности од 200 милиона евра, а да је цела Нафтна индустрија Србије плаћена 400 милиона. То су недопустиве приче и то треба да се разреши", рекао је Чанак.

Костреш: Дошло време за Лигу у Кикинди

Заменик председника ЛСВ-а Бојан Костреш рекао је да Кикинда више "више личи на пусто острво, него на светионик Баната" и да је након осам година поново дошло време да Лига буде на власти у Кикинди.

"ЛСВ је странка која заслужује подршку грађана и грађанки Кикинде и мислим да је дошло време да поново преузмемо одговорност за вођење овог града, јер се показало да, ко год је на месту градоначелника и која год већина је формирана, не може да се уради ни близу као што су урадили лигаши док су водили Кикинду", оценио је Костреш.

Према његовим речима, један од разлога за данашњу посету том граду је и пружање подршке Милошу Шибулу и свим одборничким кандидатима ЛСВ-а баш зато "што живе овде и знају шта је најбоље за Кикинду".

"Надам се да ћемо остварити резултат који је ће Кикинђанима и Кикинђанкама вратити осмех на лица", истакао је Костреш.

уторак, 23. јул 2024.
28° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару