Читај ми!

Грујичић: Очекујем други круг

"Нисам размишљала о подршци неком од кандидата у другом кругу", каже Даница Грујичић кандидаткиња Социјалдемократског савеза за председника Србије. Она очекује да ће ући у други круг председничких избора.

Кандидаткиња Социјалдемократског савеза за председника Србије Даница Грујичић очекује да ће ући у други круг председничких избора, а рачуна на подршку пре свега жена, незапослених, пољопривредника, али и свих оних који су незадовољни стањем у друштву.

"Желела бих да вам кажем да ћу победити на председничким изборима, али ово је Балкан, а ја сам жена. Друго, вероватно немам такав шарм као што има председник Демократске странке Борис Тадић, па можда део жена неће гласати за мене, али очекујем да уђем у други круг", рекла је Грујичић у интервјуу Танјугу.

Уколико, пак, не прође у други круг избора, Грујичић каже да не зна кога би подржала, јер међу осталим председничким кандидатима не види особу којој би могла да верује.

"Нисам размишљала о подршци неком од кандидата у другом кругу, странка ће донети ту одлуку, а ја лично не бих подржала никога, јер међу кандидатима не видим особу којој могу да верујем", рекла је Грујичић, која, како је нагласила, рачуна на гласове пре свега жена, незапослених и оних који су незадовољни стањем у друштву.

"Није тајна да млада жена када остане у другом стању добија отказ и то не само у приватним већ и у државним фирмама. Причамо о белој куги и како Србија нестаје, а шта смо урадили да помогнемо тој жени. Ко њу штити", упитала је Грујичић.

Она каже да иако постоји више странака, које имају социјалдемократски назив, својом политиком не штите раднички класу, већ само тајкуне, због чега верује да ће добити и подршку радника.

Грујичић очекује да је подрже и пољопривредници, јер Социјалдемократски савез, како је нагласила, има план за равој те области, а будући да је неурохирург и професор Медицинског факултета верује и у подршку својих колега лекара, као и медицинских сестара.

Иако нема претходно политичко искуство, јер је у политичке воде ушла септембра прошле година, када је постала потпредседница странке, Грујичић каже да се за политички ангажнам одлучила након дугогодишње каријере у здравству, првенствено јер је поверовала да је једини мотив људи у странци да покушају да ураде нешто за грађане Србије.

"Ми прилично добро живимо, али нисам васпитана, као ни други у странци да хладнокрвно и без емоција гледам како неко у контејнеру тражи храну, а таквих је све више", рекла је Грујичић и истакла да не може да буде срећна у таквој земљи.

Стањем у здравству нико није задовољан  

"Са ауторитетом који имам међу здравственим радницима, одлучила сам да више не пристајем на услове који су нам наметнути и у којима радимо, од лекара опште праксе па до професора универзитета. Осећам обавезу према млађим коелгама да се успротивим да 20 година живимо у условима у којима стално нечег нема било да су то кесе за микроскоп, филтер, анестетик, антибиотик, антиептилептик", рекла је Грујичић.

Она сматра да постојећим стањем у здравству нико није задовољан, ни лекари ни пацијенти и зато је уверена да су захтеви здравствених радника изнети на протесту "апсолутно оправдани", али да у протесима треба да учествују само они здравствени радници који тог дана нису у смени, јер пацијенти не смеју да трпе.

Грујичић је мишљења да су кључни проблеми у здравству неорганизација и да би се много променило реорганизацијом домова здравља и уводјењем породичног лекара, што би могло да се спроведе у наредне две године.

"Потребно је добром реорганизацијом домова здравља увести породичну медицине, где ће лекар који је задужен за пацијента знати све о њему од момента када се родио, па надаље, јер у многим случајевима познавање породичне анамнезе омогућава да се што пре постави дијагноза", рекла је Грујичић и објаснила да би се на тај начин могли постићи и бољи резултати у превентиви многих болести.

Грујичић верују и да њена кандидатура за председника Србије може да побољша и рејтинг странке на парламентарним изборима и истиче да након избора, ако СДС буде део власти, прво ће покушати да заустави одлазак младих, спречи продају "Телекома" и стимулисати развој пољопривреде.

Кандидаткиња СДС за председницу Србије сматра и да је програм те странке реалан и остварив, јер "не обећавају 100.000 радних места за годину дана, нити град на реци", већ само да ће грађани у наредних годину дана живети лакше и боље.

уторак, 23. јул 2024.
28° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару