Читај ми!

Илић: Криминал порастао за 40 одсто

Садашња власт остварила напредак само у повећању стопе криминала за 40 одсто, што је узроковало повлачење ММФ-а из Србије, рекао лидер Нове Србије Велимир Илић у Крушевцу. Неопходни нови закони, који ће повећати буџетска улагања за спорт и младе, рекла је Дубравка Филиповски.

Лидер Нове Србије Велимир Илић рекао је у Крушевцу да је садашња власт остварила напредак само у повећању стопе криминала за 40 одсто, због чега се, како је рекао, и Међународни монетарни фонд повукао из Србије.

"Уколико желите промене, нова радна места, да заједно покренемо село, гласајте 6. маја за коалицију 'Покренимо Србију', јер је срамота да Србија данас увози производе попут млека, пилетине и говедине због којих смо први по броју оболелих од карцинома", рекао је Илић.

Илић је истакао да су фабрике као што су трстеничка "Прва петолетка" или крушевачки "14. октобар" уништене и изразио незадовољство што се страним инвеститорима обезбеђује 10.000 евра подстицаја по радном месту.

"Угасили су фабрику беле технике у Чачку, да би 'Горењу' у Зајечару дали по радном месту 10.000 евра, како би Динкић добио политичке поене. Сваки дан отварају неке фабрике, али то су само фабрике на папиру и ништа више", сматра Илић.

Највећи проблем власти били су нестручни људи на важним местима, а сви они који су опљачкали Србију неће бити на слободи, уколико наша коалиција дође на власт, истакао је члан председништва СНС Борислав Пелевић.

Филиповски: Потребна већа улагања у спорт  

Потпредседниca Нове Србије Дубравка Филиповски рекла је да ће нова влада, уколико је буде формирала коалиција у којој је та странка, одмах предузети мере за побољшање стања у спорту и сузбијање насиља међу младима.

"За то су потребни нови закони, који ће повећати буџетска улагања за спорт и младе са садашњих 0,33 на два одсто и спорт вратити на управљање спортистима", рекла је Дубравка Филиповски током акције омладине Нове Србије "Покренимо Србију".

Према њеним речима, ново министарство за просвету и спорт биће у обавези да одмах по формирању направи тачну евиденцију колико је спортских сала потребно у Србији и да прецизира рок када ће се изградити, а оне које су у лошем стању реновирати.

Филиповски је рекла да ће број часова физичког у школама бити повећан са два на пет и да ће се деци чији су родитеља незапослени или имају мале плате омогућити бесплатно бављење спортом.

Потпредседник Нове Србије Јован Марић је, поводом учешћа политичара на Београдском маратону, изјавио да га то подсећа на филм "Маратонци трче почасни круг", али да је, за разлику од филма који је трагикомедија, данашња ситуација "комитрагедија".

"Они сигурно трче свој последњи маратонски круг", рекао је Марић.

уторак, 23. јул 2024.
28° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару